Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

Süre 4 Yıl
Başvur
CIU-biyomedikal-muhendisligi-programi-3 CIU-biyomedikal-muhendisligi-programi-1 CIU-biyomedikal-muhendisligi-programi-2

Bölüm Hakkında

Makine Mühendisliği, mühendislik disiplinleri arasında en kapsamlı dallardan birisidir. Isı enerjisi, imalat, endüstriyel makineler ve aletler, ısıtma ve soğutma sistemleri, her türlü ulaşım makineleri ve benzeri birçok alanda çalışma olanağI içermektedir. Mevcut teknolojileri kullanarak yeni makineler tasarlamak, yeni uygulama alanlarına uyarlamak, bunların imalatına katkı koymak, ayrıca yeni teknolojiler geliştirmek bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin temel hedefleri arasındadır.

Zorunlu yaz stajı, teknik geziler, firma mühendisleri veya yöneticileri tarafından dönem içi verilen seminerler Makine Mühendisliğinin geniş uygulamaları hakkında bilgi edinme olanağı sağlamaktadır. Üniversite tarafından düzenlenen yıllık kariyer günleri öğrencilere kendi ilgi alanlarını daha iyi anlama ve buna göre seçmeleri gereken uzmanlık derslerini seçme hususunda yardımcı olacaktır.

Eğitim Olanakları

Makine Mühendisliği Bölümüne bağlı olan tüm lisans programları öğrencilere yaz staj programlarında deneyim kazanmalarını sağlar. Eğitim süresi boyunca, öğrenciler son derece modern olan akıllı dersliklerde ders görürler. Ayrıca, öğrencilerimize, en son teknoloji ile donatılmış laboratuvar ortamında araştırma ve uygulama olanağı tanınmaktadır. Program çerçevesinde düzenli aralıklarla kariyer günleri düzenlenmektedir. Bu kapsamında öğrenciler, sektörün seçkin profesyonelleri ile kampüs ortamında buluşarak birebir bilgi alışverişinde bulanabilir ve bir tartışma ortamında profesyonellerin tecrübelerinden yararlanabilmektedir.

insaat-muhendisligi-doktora

Kariyer Olanakları

Makine Mühendisliği, bugün pek çok mühendislik ve uzmanlık alanının temelini oluşturmaktadır. Bu sebeple makine mühendisliği kapsamında eğitim almış olan mezunlarımız sektörün farklı alanlarda uzmanlaşabilmektedirler. Başta otomotiv, havacılık, enerji dönüşüm, otomasyon, imalat, çevre kontrolü ve biyo-teknoloji olmak üzere mezunlarımız çeşitli alanlarda çalışabilecek altyapı birikimine sahiptirler. Son olarak, makine mühendislerimiz, çalışma alanlarında, çevre bilinci ve mesleki etik uyarınca hareket etmeleri için eğitilmiştirler. Bu çerçevede öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri tasarım ve uygulamada bu konulara özel hassasiyet göstermeleri konusunda eğitilmektedirler. 

İletişim

Mühendislik Fakültesi
Bilim ve Teknoloji Merkezi, ST 226
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2401
Fakülte E-posta: secretary-fe@ciu.edu.tr
Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Mustafa DAĞBAŞI
Bölüm Başkanı E-posta: mdagbasi@ciu.edu.tr