UKÜ’DE LİTERATÜR TARAMA TEKNİKLERİ SEMİNERİUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde “EBSCO Kaynakları ile Literatür Tarama Teknikleri ve Basit Araştırma İpuçları” konulu seminer düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta EBSCO Firması Eğitim Uzmanı Uğurkan Özkan EKUAL Keşif Programı kullanımı ve detayları hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK Ulakbim paketinin kullanıcalara 12 binin üzerinde dergi, kitap ve makaleden 144 bini aşkın kaynak sunduğunu ifade eden EBSCO Firması Eğitim Uzmanı Uğurkan Özkan, programın kullanıcılara kolay kullanım imkanı sağladığını söyledi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin programa UKÜ Kütüphane sayfasından elektronik kaynaklar altında veritabanları seçeneği ile kolayca ulaşabileceklerini söyleyen Özkan, programın kendisine ait algoritması ile aratılan bilginin kullanıcalara ilk sayfalarda sunulduğunu belirtti. Programın gelişmiş arama seçenekleri ile birden fazla kelimeyi aynı anda aratma imkanı sunduğunu aktaran Özkan, daraltma seçenekleri ile sunulan kaynaklar arasında eleme yapılabileceğini ve kullanıcının kaynaklar arasında ihtiyacına yönelik kaynağı bulmasında kolaylık sağladığını söyledi.

UKÜ’DE LİTERATÜR TARAMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ“Program kaynağa doğrudan ulaşım imkanı sunuyor”

EKUAL Keşif programı ile kullanıcıların ücretsiz üyelik alarak çalışma yaptıkları makale, dergi ve kitap üzerinde indirme, kaydetme, not alma ve sesli olarak dinleme gibi seçeneklere sahip olduğunu söyleyen Uğurkan Özkan, kullanıcıların bu imkanlar sayesinde başka programlara ihtiyaç duymadan rahatlıkla çalışabileceklerine dikkat çekti.

EKUAL Keşif programına üye olarak giriş yapan kullanıcıların çalışma yaptıkları makaleleri kaydederek daha sonra bu kaynaklara kolaylıkla ulaşabildiğini de söyleyen EBSCO Firması Eğitim Uzmanı Uğurkan Özkan, kullanıcılara sunulan klasör oluşturma seçeneği ile kullanıcıların kendi kütüphanelerini oluşturabilme ve kayıt altında tuttukları kaynakları kolaylıkla ayırt edebilme imkanına sahip olduklarını belirtti. Uğurkan Özkan, kullanıcıların takip ettikleri kaynaklar hakkında programın otomatik olarak istenilen gün bazında tarama yaptığını ve bulunan sonuçların e-mail yoluyla kullanıcıya ulaştığını da sözlerine ekledi.

Haber- Fotoğraflar: Sezer ERDOĞAN