UKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ULUSLARARASI ETKİNLİKTE OSMANLI DÖNEMİ KIBRIS MİMARİSİNİ ANLATTIUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marko Kiessel Amerikan Mimarlar Enstitüsü Uluslararası Konferansı ve Bölüm Toplantısı’nda sunum yaptı. Kiessel “Communicating Across Cultures” temalı konferansta “Architecture and Urban Development on Cyprus from prehistory to the Ottoman period (ca. 7000 BC to 1878 AD)” (Tarih Öncesinden Osmanlı Dönemi’ne Kıbrıs’ta Mimarlık ve Kentsel Gelişim) konulu sunum yaptı.  Girne Acapulco Otel’de gerçekleştirilen uluslararası etkinlik mimar Ali Yapıcıoğlu ve Bari Wetmore Salathe tarafından organize edildi.

UKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ULUSLARARASI ETKİNLİKTE OSMANLI DÖNEMİ KIBRIS MİMARİSİNİ ANLATTIÖğretim Üyesi Doç. Dr. Marko Kiessel gerçekleştirdiği sunumda Kıbrıs’ın yaklaşık 9.000 yıllık mimarlık tarihini ele aldığını belirtti. Kiessel, belli başlı bir takım anıtlardan başlayarak irdelediği “Architecture and Urban Development on Cyprus from prehistory to the Ottoman period (ca. 7000 BC to 1878 AD)” (Tarih Öncesinden Osmanlı Dönemi’ne Kıbrıs’ta Mimarlık ve Kentsel Gelişim) konulu sunumunda yoğunlukla yerel mimari gelenekler ile kentsel gelişimdeki devamlılık ve değişikliklere vurgu yaptığını söyledi. Doç. Dr. Marko Kiessel, çalışmasında ayrıca Kıbrıs’taki çevresel ve coğrafik koşulların da mimari tasarıma etkisini incelediğini ifade etti.

Avrupa’nın önde gelen kentlerinin yanı sıra Girne

Dünyaca ünlü bir organizasyon olan Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA)’nün Avrupa Birimi (AIA Continental Europe) tarafından organize edilen Avrupa Konferansları yıl içinde düzenli olarak Avrupa’nın bir çok kentinde mimar, araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getiriyor. Avrupa Konferansları Paris, Hamburg, Stockholm, Düsseldorf, Londra, Barselona, Lyon gibi kentlerden sonra Ekim ayı başında Girne’de gerçekleştirildi. Her kentte farklı temalarda uzmanları bir araya getiren Konferans’ın Girne Acapulco Otel’de organize edilen ayağı “Kültürler Arasında İletişim” (Communicating Across Cultures) teması ile yapıldı. AIA Avrupa Konferansları pratikte uluslararası bir bakış açısı paylaşmayı, tasarım ve inşaat profesyonelleri ile dinamik bir ağa sahip olmayı hedefliyor.

UKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ULUSLARARASI ETKİNLİKTE OSMANLI DÖNEMİ KIBRIS MİMARİSİNİ ANLATTIUluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marko Kiessel Girne’de gerçekleştirilen “Communicating Across Cultures” Uluslararası Konferansı’nın sonunda katılımcılara yönelik düzenlenen Lefkoşa Suriçi ve Karpaz yarımadası mimari gezilerine de rehberlik yaptı.