UKÜ ECZACILIK LİSANS PROGRAMI ECZACI YETİŞTİRMEYİ SÜRDÜRÜYORUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Lisans programı yeni akademik dönemde de eczacılar yetiştirmeyi sürdürecek.

Eczacılık Fakültesi’nin hızla artan bir gelişme katettiğini dile getiren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Koyuncu 5 yıllık Eczacılık Lisans programının ilk mezunlarını verdiğini belirtti. Prof. Dr. Koyuncu bugün 400’ün üzerinde öğrencileri olduğunu ve Fakülte’nin her geçen yıl öğrenci sayısını hızla artırdığını söyledi.

“Laboratuvar dersleri teorik bilgileri pekiştiriyor”

Söz konusu programda öğrencilerin bölüm, staj ve laboratuvar dersleri olanaklarının yanı sıra İlk Yardım, Seçmeli Dersler, Matematik, Yabancı Dil derslerinin de verildiğini kaydeden Dekan Koyuncu öğrencilerin “Eczacı” unvanıyla mezun olduklarının altını çizdi. Eczacılık Lisans programından mezun olan öğrencilerin Eczacılık Endüstrisi alanında da iş bulma olanağına sahip olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Koyuncu, “Öğrencilerimiz mezun olduklarında kendi iş yerlerini açabiliyor, iş bulabiliyor ayrıca mezun olan öğrenciler yüksek lisans ve doktora programlarına katılarak akademik anlamda da ilerleyebiliyorlar.” dedi.

180 iş günü staj yapılıyor

Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çınar da 5 yıllık lisans programı boyunca 180 iş günü staj yapıldığını aktardı. Çınar, staj sayesinde öğrencilerin eczanenin nasıl çalıştığı konusunda bilgilenerek tam donanımlı bir Eczacı olabildiklerini dile getirdi. 400’ün üzerinde öğrencisi ile Eczacılık Lisans programında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra Nijerya, Lübnan gibi 25 farklı ülkeden öğrencinin yer aldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çınar, programın Avrupa Farmasötik Öğrenci Birliği üyeliği ile de uluslararası bir nitelikte olduğunun altını çizdi.

Haber – Fotoğraf: Mine Özlem GÜNDÜZ