UKÜ 2016 MEZUNLARI COŞKULU BİR TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDIUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. UKÜ Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen törende doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans olmak üzere mezun olmaya hak kazanan 1396 öğrenciye diplomaları verildi.

UKÜ 2016 MEZUNLARI COŞKULU BİR TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDITörene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova,  KKTC Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Talim Terbiye Dairesi Müdürü  Havva Dağseven, Nijerya Ankara Büyükelçiliği 1. Sekreteri Ernest Ugah Monn, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Haluk S. Balkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Kum, İstanbul Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Dursun Koç yanında UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan ile öğretim elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende sırasıyla; mezun öğrenciler adına Fırat Kolaman ve Anastasia Samarkina ,UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

Anfi Tiyatro’da saat 19.30’da başlayan UKÜ 2015 – 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde Fen–Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, İletişim, Mühendislik, Hukuk, Eczacılık ve ilk mezunlarını veren Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları; önlisans eğitimi veren Meslek, Adalet Meslek ve Sağlık Meslek Yüksekokulları; lisansüstü ve doktora eğitiminin verildiği Lisansüstü Eğitim–Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nden olmak üzere 1396 UKÜ öğrencisi diplomalarını aldı.

Mezun öğrenciler adına Türkçe konuşma yapan Eczacılık Bölümü öğrencisi Fırat Koluman mezun olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Koluman, “Bu zengin içerikli yolculuğun sonuna geldik. Tüm mezunlar adına bizi yetiştiren hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

UKÜ 2016 MEZUNLARI COŞKULU BİR TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDIUluslararası öğrenciler adına İngilizce konuşan Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Anastasia Samarkina da mezun olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek mezun olan tüm öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Nadiri: Mezun öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz

Törende yaptığı konuşmasında UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, 49 ülkeden 1396 öğrencinin mezun olduğuna dikkat çekerek UKÜ’nün kuruluşundan bu yana hızla büyüyen bir üniversite olduğuna vurgu yaptı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin 90 ülkeden, 12 bini aşkın öğrencisiyle yalnız Kuzey Kıbrıs’ın değil mezun ettiği öğrenciler sayesinde birçok ülkenin gelişmesine de katkı sağladığının altını çizen Nadiri, mezun öğrencilerin ileride uluslararası eğitimin önemini daha iyi anlayacaklarını dile getirdi. Rektör Nadiri, “UKÜ Rektörü olarak siz değerli velileri temin ederim ki öğrencilerimizi yeniliklere açık, sorumluluk ve hoşgörü sahibi, vatan ve millet sevgisi ile donanmış bir şekilde mezun ediyoruz.” dedi. Son olarak Prof. Dr. Halil Nadiri, öğrencilere yaşamlarının bundan sonraki bölümlerinde kendilerine ve ailelerine karşı olan sorumluluklarını unutmamalarını söyleyerek meslek hayatlarında başarılar diledi.

Berova: UKÜ ülkemizin gözde üniversitelerinden biridir

Mezuniyet Töreni’nde konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 2015-2016 eğitim öğretim yılını geride bırakırken UKÜ’yü çalışmalarından dolayı tebrik etti. Berova dünyanın sürekli değişim ve gelişim içinde olduğunu söyleyerek bu değişime ayak uydurmanın eğitimle mümkün olabileceğini aktardı. UKÜ’nün Kuzey Kıbrıs’ta bulunan 14 üniversite içerisinde bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan gözde üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Bakan Berova, “Yüksek öğrenimin önünü açmak yakın zamandaki hedeflerimizin en önemlisidir. Önümüzdeki dönem içerisinde sayısal artışın ötesinde kalite artışı da olacaktır. YÖDAK yeniden şekillenip en kısa zamanda hayata geçirilecektir. Bu konudaki kararlılığımız devam etmektedir.” dedi. Öğrenmenin eserine değer biçilemeyeceğini söyleyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, “Her türlü başarıda emeğiniz vardır.” diyerek öğrencileri tebrik etti.

UKÜ 2016 MEZUNLARI COŞKULU BİR TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI2015-2016 Mezunları adına Fırat Kolaman ve Anastasia Samarkina nın gerçekleştidiği sembolik ağaç dikimi töreninin ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ile Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri Fakülte birincilerine diplomalarını verdi.

Törene katılan davetlilerin ve fakülte dekanları ile dekan yardımcıları, okul müdürleri ve bölüm başkanlarının mezunlara diplomalarını vermesinin ardından tören görkemli bir havai fişek gösterisi ve kokteyl ile sona erdi.

Haber: Mine Özlem GÜNDÜZ – Fotoğraflar: Sezer ERDOĞAN