UKÜ MEZUNİYET TÖRENİ 14 TEMMUZ’DA GERÇEKLEŞİYORUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2015–2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni 14 Temmuz’da gerçekleşiyor.

Mezun öğrenciler ve aileleri yanında üst düzey devlet yetkililerinin ve yabancı misyonların da katılacağı Mezuniyet Töreni Üniversite’nin Haspolat yerleşkesinde bulunan Amfi Tiyatro’da saat 19.30’da başlayacak.

Törende lisans eğitiminin verildiği Fen–Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, İletişim, Mühendislik, Hukuk, Eczacılık ve ilk mezunlarını verecek olan Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları; önlisans eğitimi veren Meslek, Adalet Meslek ve Sağlık Meslek Yüksekokulları; lisansüstü ve doktora eğitiminin verildiği Lisansüstü Eğitim–Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nden olmak üzere toplam bin 400 UKÜ öğrencisi diplomalarını alacak.

Protokol konuşmaları ile başlayacak törende mezun öğrenciler adına da Türkçe ve İngilizce konuşmalar yapılacak. Ayrıca 2016 Mezunları adına sembolik ağaç dikimi de gerçekleştirilecek. Tören, mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomalarının verilmesi ve havai fişek gösterisi ile devam edecek.  2015–2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni daha sonra Üniversite kampüsünde canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilecek mezuniyet kokteyli ile son bulacak.

Mezun öğrenciler ne dedi?

Burhan Temel (Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü)

Beş yıllık lisans eğitiminin sonuna geldim ve mezun oluyorum. Bunun için çok sevinçliyim. UKÜ’de Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde okumak benim için bir ayrıcalıktı. Emek olmadan hiçbir şey olmuyor, bizim bölümde de gerçekten emek harcamak gerekiyor. Sonuç olarak bu heyecanı yaşadığım için mutluyum.

Oğuzhan Yamak (Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü)

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde 5 yılımı geçirdim. Burada özleyeceğim çok şey var. Benim için güzel bir dönemdi. Mezuniyet Töreni’ne katılmak ve kep atmak benim için ayrı bir duygu olacak.

Dilbin İmrak (Hukuk Fakültesi)

Bölümümde bulunan akademisyenler iyi bir eğitim sağladı. UKÜ’den tam donanımlı, meslek hayatına hazır bir şekilde ayrılacağım. Mezun olacağım için heyecanlı ve mutluyum.

Şükran Bay (Hukuk Fakültesi)

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde 4 yıl geçirdim, bir yandan sevinçliyim bir yandan da hüzünlüyüm. Artık meslek hayatına atılacağım. Beni bu yolda yetiştiren hocalarıma teşekkür ediyorum.

Haber – Fotoğraf: Mine Özlem GÜNDÜZ