UKÜ KÜTÜPHANE KULÜBÜ’NDEN ÇOCUK ONKOLOJİ SERVİSİ’NE BUZDOLABI BAĞIŞIUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Kulübü ve Kütüphane Müdürlüğü tarafından Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’ne buzdolabı bağışı yapıldı.

Kütüphane Kulübü ve Kütüphane Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen 52. Kütüphane Haftası etkinliklerinde sosyal duyarlılık projesi kapsamında “Kitap ve Kütüphane Severlere Destek Kermesi” düzenlendi. Kermesten elde edilen gelirle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışta bulunuldu.

“Öğrencilerimizin bunu düşünmesi çok önemli”

Dr. Burhan Nalbantoğlu Çocuk Onkoloji Servisi’nde gerçekleştirilen takdim etkinliğinde konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, öğrenciler tarafından böyle bir etkinliğin düşünülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nadiri, “Önemli olan yapılan katkının boyutu değil, düşüncedir. Bu fikir tamamen öğrencilerimizin kendine aittir.” dedi.

“Bu sosyal sorumluluk bilincinin katlanarak devam etmesini diliyorum”

Üniversite çağında farkındalık yaratan öğrencilerin mezun olduktan sonra geleceğin yöneticileri, sağlık görevlileri, öğretmenleri veya mühendisleri olacaklarını vurgulayan Rektör Nadiri, en başta öğrencileri kutlamak gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Halil Nadiri son olarak, “Kütüphane Müdürlüğü’nü böyle bir kermesi düzenledikleri için tebrik ederim. Bu farkındalık ve sosyal sorumluluk bilincinin katlanarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

“Toplum ancak birbirine yardım ederek ilerleyebilir”

Böylesine anlamlı bir bağış için UKÜ ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Kenan Arifoğlu ise, toplumun ancak birbirine yardım ederek ilerleyebileceğine dikkat çekti.

UKÜ KÜTÜPHANE KULÜBÜ’NDEN ÇOCUK ONKOLOJİ SERVİSİ’NE BUZDOLABI BAĞIŞI“Her şey bir insanı sevmekle başlar”

Her şeyin insanı sevmekle ve sevgiyle başladığını ifade eden Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay da insanı seven bireylerin bilgiyi ve kütüphaneyi sevdiğini vurguladı. Kütüphane Müdürlüğü, Kütüphane Kulübü ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin duyarlılığı ve farkındalığı sayesinde böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Lay, “Üretmenin zevke dönüştüğü, karşılıklı emek, saygı ve sevgiyle bütünleştiğimiz Kütüphane Kulübümüzü ve UKÜ’yü tebrik ediyorum.” dedi.

“Yarına umutla bakmak için bir sebebim var”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi aynı zamanda Kütüphane Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Batuhan Melikoğlu, başından beri yürüttükleri sosyal sorumluluk projesinin bu şekilde sonuçlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın ve insanlara yardım etmenin kendisine gurur verdiğini aktaran Melikoğlu, “Çocuk Onkoloji Servisi’nde bulunan kardeşlerimizi her ziyaretimizde daha samimi oluyoruz, katettiğimiz yolu görmek mutluluk verici. Bugün yine evime döndüğümde kendimi mutlu hissedeceğim, yarına umutla bakmak için bir sebebim daha oldu.” dedi

“Kermes sonunda gülen yüzler görmek mutluluk verici”

Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencisi, Kütüphane Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Fatih Sıdar ise, yaptıkları kermes sonucunda gülen yüzler görmenin ve onların duygularını paylaşmanın mutluluk verici olduğuna vurgu yaptı.

Haber – Fotoğraflar: Mine Özlem GÜNDÜZ