UKÜ yabancı diller yüksekokulunda seminerUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce dil eğitim kitaplarının öğrenciler üzerindeki etkileri konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde Oxford Üniversitesi Yayın Evi (OUP) öğretmen eğiticilerinden Paul Seligson konuşmacı olarak yer aldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce hazırlık eğitiminde kullanılan “English File” serisinin yazarlarından Paul Seligson, kitabın öğrenciler üzerindeki etkileri hakkında bilgi aldı. Seligson, seminerde sınıf içi etkinlik yapılabilmesının farklı yöntemleriyle ilgili Yabancı Diller Yüksekokulu öğretmenlerini bilgilendirdi.

“Sınıf içindeki etkinliğinizi koruyun”

Oxford Üniversitesi Yayın Evi (OUP) öğretmen eğiticilerinden Seligson, öğretmenlerin sınıf içindeki etkinliklerini korumaları gerektiğini savundu. Yazar, sınıf içi etkinliklerin öğrencilerin sınıfta öğrenme isteklerinin artırılması yönünde etkili olacağını kaydetti.

“Memnuniyet duydum”

Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık okutmanlarınn yanı sıra Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim alan öğrenciler de seminerin katılımcıları arasında yer aldı.  Seminerde konuşan Oxford Üniversitesi Yayın Evi (OUP) yazar ve öğretmen eğiticilerinden Paul Seligson, düzenlenen etkinliğe yoğun katılımdan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Haber – Fotoğraf: Bahadır AYNA