UKÜ’DE DÖNEM BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLUMA HİZMET PROJELERİNİN TANITIMI YAPILDIUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan öğrencilerin “proje sunum”ları yapıldı.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir tarafından yürütülen ders kapsamında dönem boyunca gerçekleşen projeler Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen bir etkinlikte slaytlar ve videolar halinde izleyenlere tanıtıldı.

Etkinliğin açılış konuşması Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş tarafından yapıldı. Tuş, üniversitelerin toplum hizmeti için yaptığı projelerin önemine değinerek Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin farkını ortaya koyduğunu söyledi.

Dekan Tuş: Her şey toplum yararı için

Dekan Muhittin Tuş, dersin yöneticisi olan ve projelerin ortaya konulmasında büyük rol oynayan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir’e de teşekkür etti. Mezun olacak öğrencilerin ileriki hayatlarında da toplum yararına bir şeyler yapmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tuş, “Her kim olursanız olun, insan yararı için bir şeyler yapmaktan çekinmeyin.” dedi.

UKÜ’DE DÖNEM BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLUMA HİZMET PROJELERİNİN TANITIMI YAPILDIRektör Nadiri: Gurur duydum

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, etkinlikte yaptığı konuşmada projelerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu kaydetti. Üniversitelerin 3 şeyi temel aldığını belirten Nadiri, bunları eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet olarak sıraladı. Rektör Nadiri, gelecek nesilleri yetiştirecek öğretmenlerin, bu kadar anlamlı sosyal sorumluluk projeleri üstlenmelerinin gurur verici olduğunu söyledi.

“UKÜ yine farkını ortaya koydu”

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni farklılaştıran unsurlar arasında en önemlilerinden birinin sosyal sorumluluk projeleri olduğuna değindi ve proje kapsamında görev alan öğretim üyeleri ile projelere dört elle sarılan öğrencileri kutladı.

Özdemir: Bunları başaran meslek hayatında daha fazlasını başarır

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin yürütücüsü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, projeleri gerçekleştiren öğrencilerine teşekkür etti. Özdemir, ‘Karanlık odaya sövmektense bir mum yak’ sloganı ile çıktıkları yolda öğrencilerinin böyle anlamlı projelere imza atmalarından mutluluk duyduğunu dile getirdi ve “Öğrencilik yıllarında bunları başaran meslek hayatında daha fazlasını başarır.” diye konuştu.

“Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hayat bulan projeler:

Meriç İlkokulu’nun fiziksel şartlarının iyileştirilmesi

Küçük Kaymaklı Mezarlığı’nın çevre temizliği

Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği yararına turnuvalar ve 12 adet tekerlekli sandalye bağışı

Algım Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine eğitsel etkinlikler

Dr. Burhan Nalbantoğlı Devlet Hastanesi’nde 11 ayrı noktaya engelli rampası

SOS Çocuk Köyü’nün çocuk parkının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileriyle eğitsel etkinlikler

Güvercinlik İlkokulu’nun fiziksel şartlarının iyileştirilmesi

Lefkoşa Hayvan Barınağı’nın fiziki şartlarının iyileştirilmesi

Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nun fiziki şartlarının iyileştirilmesi

Mücahitler Parkı’na fidan dikimi ve çevre düzenlemesi