UKÜ’DE OXFORD PRESS EĞİTMENİNDEN İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRETMEN ADAYLARINA EĞİTİMUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanları ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü (ELT) öğrencilerine yönelik “Hizmet İçi Eğitim: Sınıf Aktivitelerinin Etkili Kullanımı” konulu seminer düzenlendi. Oxford Press eğitmenlerinden Bill Bowler, öğretim elemanlarına ve aday öğretmenlere sınıfta gerçekleştirilen aktivitelerin etkili kullanımı hakkında bilgiler aktardı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin katılımı yoğundu.

Yeni öğrenilen kelimeleri pratik yapmak önemli

Oxford Press eğitmeni Bill Bowler öğrenilen yeni kelimelerin, ancak ve ancak pratik yaparak akıllarda kalabileceğine dikkat çekti. Her kelimenin kendi içinde bir düzeni ve bu düzeni görebilmenin önemli olduğuna vurgu yapan Bowler pratik yapmanın yanında, her sınıfta farklı düşünce yapısına sahip öğrenciler için de ‘boşluk doldurma’, ‘sessiz sinema’ ve ‘eylemleri sıraya koyma’ gibi çalışmaların gerekli olduğuna işaret etti.

Bowler konuşmasında öğretmenlerin yeni fikirlere açık olmasını, ayrıca eğlenceli ama öte yandan öğretici öğretim metodlarını keşfetmelerinin önemini aktarırken İngilizce dilbilgisi öğretiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan da bahsetti. Bowler, “Öğretmen olarak ‘Bugün ne öğreteceğim?’ sorusuna dersten önce cevap verip hazırlanmak ve ona göre derse gitmek gerekir.” dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü (ELT) öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerin sonunda Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz, katılımından ötürü Oxford Press eğitmeni Bill Bowler’a teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: Seher Gamze Tire