grafik tasarim bolumu sergisi2

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde sergi düzenlendi. Bölüm öğrencilerinin fotoğraf ve çeşitli çalışmalarından oluşan sergi ilgi gördü.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim’in de açılışta yer aldığı sergiye Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elif Songür Dağ, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

grafik tasarim bolumu sergisi3

Prof. Dr. Seçim: “Sergi üniversite-toplum bütünleşmesi adına büyük bir etkinlik”

Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim serginin açılışında yaptığı konuşmada serginin artık geleneksel hale geldiğini, gelecek yıllarda yeni sergiler açmak istediklerini dile getirdi. Seçim söz konusu serginin, öğrencilerin eserlerinin halkla buluşması ve üniversite – toplum bütünleşmesi adına büyük bir etkinlik olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hikmet Seçim konuşmasının sonunda serginin gerçekleşmesini sağlayan Yrd. Doç. Dr. Elif Songür Dağ’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na ve emeği geçen bütün hocalara teşekkürlerini sundu.

Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elif Songür Dağ da yaptığı konuşmada serginin 1. sınıftan 4. sınıfa kadar bütün öğrencilerin karışık çalışmalarından seçildiğini, öğrencilerin projeleri içinden farklı temaları bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Fotoğraf, baskı resim, reklam grafiği, yönlendirme grafiği, kampanyalar gibi çalışmaları bir araya getirdiklerini söyleyen Dağ öğrencilerin çalışmalarını heyecanla ürettiklerini belirtti.

grafik tasarim bolumu sergisi

Sergi ile ilgili görüşlerini aktaran Grafik Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Taşkent Özulu “Sergide gayet güzel çalışmalar var. İllüstrasyon konusunda herkesin çok başarılı portre çizimleri oldu. Tüm arkadaşlarımın güzel işler çıkardığını düşünüyorum.” dedi.

Grafik Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aycan Yücel de sergide kurumsal kimlik ve sosyal yerlerde gelecekte neler olabileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını ve herkes için görsel açıdan zengin bir sergi olduğunu söyledi.

Haber ve Fotoğraflar: Sezer ERDOĞAN