kariyer gunleri festivali

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği “Kariyer Günleri Festivali” başladı. Bu yıl birincisi düzenlenen etkinliğin ilk gününde farklı liselerden toplam 250 öğrenci alanlarında uzman akademisyenlere sorular sorarak bölümlerle ilgili bilgi edindi.Katılımın yoğun olduğu etkinliğe Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Erenköy Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve Bekirpaşa Lisesi’nden öğrenciler katıldı. CIU Arena’da gerçekleştirilen etkinlik Perşembe günü sona erecek.

Kariyer Gunleri Festivali 2

Prof.Dr.Halil Nadiri Prof. Dr. Halil Nadiri: “Üniversite ve meslek seçimi çok önemli”

Kariyer Günleri Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri amaçlarının bu etkinliği geleneksel hale getirmek olduğunu belirtti.Üniversite tercihi ve meslek seçiminin önemli bir noktada olduğuna vurgu yapan Nadiri, “Gençlerin doğru mesleği seçip, hayatları boyunca mutlu olmaları ve işlerinden zevk alabilmeleri onların üretkenliğine de yansır.”diye konuştu. Bu etkinliği düzenlemelerindeki amacın öğrencilerin doğru tercih yapmasına yardımcı olmak olduğunu kaydeden Nadiri, “Konuk öğrencilerimiz burada alanlarında uzman akademisyenlerimizle bire bir görüşüp, o mesleği seçtiklerinde kendilerini nasıl bir gelecek beklediğini öğreniyorlar.”dedi.

IMG_6624

Öğrencilerin etkinlikte Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin sunduğu imkanları da gözlemleme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ’nün çok iyi bir fiziki altyapısı olduğunu kaydederek kaliteli bir eğitim verdiklerini belirtti.UKÜ’deki sosyal ve sportif yaşamın da çok ileri düzeyde olduğunu aktaran Nadiri, “Bir bireyin kendisini yalnızca teorik anlamda değil, rekabet edebilmesi için sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da geliştirmesi gerekir.”diye konuştu.

Yrd.Doc.Dr.Nalan SınayYrd. Doç. Dr. Nalan Sınay (İletişim Fakültesi)

“Güzel planlanmış bir etkinlik. Konuk öğrencilerin bilinçi olması ve sorular sorması çok dikkatimi çekti.Gençlerin liseden bilinçli bir şekilde geldiğini gözlemledim ve ünivesitemiz de onlara gerekli ilgi ve alakayı gösteriyor. Gençleri hoşnut etmek bir üniversitenin en önemli görevi. Lise öğrencileri UKÜ İletişim Fakültesi’ni tercih etsin çünkü adanın en iyi iletişim fakültelerinden biriyiz. Eğitimin İngilizce olması ve olanaklarımızın farklı olması bizi diğer üniversitelerden ayırıyor.”

Öğr. Gör. Şerife Özbiler (Eğitim Fakültesi)Ogr. Gor. Serife Ozbiler

“Çok iyi düşünülmüş bir etkinlik. Bu yıl ilk kez düzenleniyor ve buna rağmen çok etkili oldu. Lise öğrencilerinin katılımı da çok yüksek. Bizlere bölümlerimiz hakkında sorular sorup bilgi edinmeleri güzel. Lise öğrencileri UKÜ Eğitim Fakültesi’ni tercih etsin çünkü biz sevgi üzerine bir eğitim vermekteyiz. Hoca ve öğrenci ilişkilerimiz çok yakın. Uygulama alanlarımız çok geniş. Daha çok uygulamaya önem veriyoruz.”

Mutlu Kanlı (Bekirpaşa Lisesi)

Mutlu Kanlı

“Çok güzel bir etkinlik oldu diye düşünüyorum. UKÜ’ye yakışır bir etkinlik oldu ve beklediğim tüm cevapları burada alma fırsatı yakaladım. Diyetisyenlik yapmak istiyorum ve burada da bu bölümle ilgili sorular sorarak diğer üniversitelerle kıyaslama şansım oldu. Uzman kişilerle de konuşunca UKÜ aklıma daha yatkın bir üniversite diyebilirim.”

Aslı Karakuş

Aslı Karakuş (Erenköy Lisesi)

“Etkileyici bir organizasyon oldu. Renkli ve istediğim soruları aldığım bir etkinlikti. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden bir bölüm okumayı düşünüyorum. UKÜ’deki burs imkanlarını da daha önceden araştırdım ve burada üniversite hayatımı geçirebileceğimi düşündüm. Buradaki uzman kişilerle de konuştuktan sonra tercihimi büyük olasılıkla UKÜ’den yana kullanacağım.”

Haber ve Fotoğraflar: Eren ŞİŞİK