necip memili

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Necip Memili’yi konuk etti. Kütüphane Haftası Etkinlikleri çerçevesinde UKÜ’ye gelen Memili, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide oyunculuk yaşamı ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Konuşmasına Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne ikinci kez  gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek başlayan Memili kendisini yeniden davet eden UKÜ yetkililerine teşekkür etti.

necip memili2

“Tiyatro er meydanıdır”

Oyunculuk kariyeri ve yaşadıklarını anlatan Memili açık sözlü bir insan olduğunu ifade ederek dizi oyunculuğunu sadece ekonomik anlamda rahatlamak için yaptığını söyledi. Tiyatronun daha keyifli olduğunu belirten Memili “Tiyatro er meydanıdır.” dedi.

Konuşmasında çok ilginç bir eğitim hayatı geçirdiğini kaydeden Necip Memili, ortaokul ve lise yıllarında başarısız bir öğrenci olduğunu, çevresindekilerin “bu çocuktan birşey olmaz” dediklerini ama şu an onların da kendisini alkışladıklarını ifade etti.

“Yerli dizi yersiz zaman”

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Memili bir öğrencinin “Dizi süreleri hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Yerli dizi yersiz zaman” diye cevap vererek Türkiye’deki dizilerin sürelerini eleştirdi. Türk öğrencilerin yanı sıra söyleşiye ilgi gösteren uluslararası öğrencilerden birinin Türkiye’de önemli oyuncular olduğunu, ancak neden  Hollywood’da rol alamadıklarını sorması üzerine Memili Türkiye’de gerçekten çok yetenekli oyuncular olduğunu fakat henüz Hollywood düzeyine gelinmediğini söyledi.

necip memili3

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından gerçekleştirilen söyleşinin sonundan Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay Necip Memili’ye teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: Oğuz İLGEN  Fotoğraflar: Ahmet Selim ÖVER