image006

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM), Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadın Sempozyumu” düzenlenecek.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda 9 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek sempozyumun saat 10.30’da başlayacak ilk oturumunda “Hukukta Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” konuşulacak. Günün ilk oturumunda Doç. Dr. Mine Akkan (UKÜ – Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi), Fadıl Aksun (Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı), Ayşe Öztabay (Girne Mahalli Barosu Avukatı) konuşmacı olarak yer alacak.

Verilecek kısa aranın sonrasında saat 12.00’de başlayacak ikinci oturumda “Medyada Kadına Karşı Şiddet Duyarlılığı” konusu Faize Özdemirciler (Şair – Yazar), Faika Deniz Paşa (Mülteci Hakları Derneği Avukatı, Feminist Aktivist), Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu (Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi) ve  Reşat Şaban (İnsan Hakları Uzmanı) tarafından ele alınacak.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM), Hukuk Fakültesi ile İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilecek “Kadın Sempozyumu”nda son olarak “Şiddet Gören Kadına Sağlanan İmkanlar” konusu tartışılacak. Sempozyumun saat 14.00’te başlayacak üçüncü ve son oturumunda Gözde Pehlivan (Etki Psikoterapi Merkezi, Uzman Psikolog), Barış Başel (Sosyal Hizmet Uzmanı), Dr. Minel Özen (Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi, Patoloji Uzmanı) konuşmacı olacak.

Haber: Seher Gamze TİRE