Baba Merhaba tiyatro oyunu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün “Baba Merhaba” oyunu izleyici ile buluştu. Levent Anaokulu’nun gösteri salonunda sergilenen oyun izleyicilere bol kahkahalı ve keyifli anlar yaşattı.

Yılın ilk oyunu olarak tiyatro severlerle buluşan “Baba Merhaba” adlı oyuna UKÜ öğrencilerinin yanı sıra halkın da ilgisi yoğundu. 6 skeçten oluşan 2 perdelik absürt komedi türü oyunda genç oyuncuların performansları beğeniyle izlendi.

“Baba Merhaba” oyununun yönetmeni Nilay Usta, sahneledikleri oyunun skeçlerini derslerde ve günlük hayatta yaşadıkları eğlenceli anıları ele alarak hazırladıklarını söyledı. Oyunları çıkarmak için çok çalıştıklarını belirten Usta, aldıkları güzel yorumların kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini ifade etti.

“Baba Merhaba” oyununda “Mimarlık Pişmanlıktır”, “Hastane”, “Beş Onbeş”, “Tanker Man”, “Eşofmanlı Şevket Hoca” ve “Köçekler” isimli skeçler izleyicilere sunuldu. Özellikle çoğunluğu Mimarlık Bölümü öğrencisi olan kulüp üyelerinin yazdığı “Mimarlık Pişmanlıktır” skeci izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Bilet satışından toplanan para Lösemili Çocuklar Vakfı’na

Tiyatro Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Güven, asıl amaçlarının tiyatro severleri eğlendirebilmek olduğunu söyleyerek, bilet satışından toplanan paranın Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacağını söyledi ve bu gibi projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Baba Merhaba tiyatro oyunu

“Bu kadar profesyonel olmalarını beklemiyordum”

Oyunu izleyenler arasında UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Öztürk de yer aldı. İzleyicilerin büyük beğeni ile takip ettiği oyunla ilgili olarak konuşan Öztürk, “Burada sahnelenen oyunların bu denli profesyonel olmasını beklemiyordum.” dedi. Sahnede yer alan öğrencilerin çoğunun Mimarlık Bölümü’nden öğrencileri olduğunu aktaran Öztürk, “Oynanan her skeçte öğrenci hayatını çok iyi bir şekilde göstermişler. Özellikle ‘Mimarlık Pişmanlıktır’ skecinde öğrencilerin Bölümü tamamen algıladığını ve tanıdığını görmüş oldum. Bu oyunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İzleyiciler arasında yer alan Ebru Çapan da, “Oyun çok eğlenceli ve çok keyifliydi. Amatörce yapılan fakat bu kadar profosyenel oynanan ve bizlere sunulan bu oyunu çok sevdim.” dedi. Çapan, kendisinin de öğrenci olduğunu ve oyunu izlerken her perdede kendinden bir parça bulduğunu ifade etti.

Haber: Esra Yağmur Kılıç