Eğitim Fakültesi - Kermes

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelirin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki Çocuk Servisi’nin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacağı belirtildi.

2012 yılından beri “İyiliğe Davet Hareketi”  adı altında organize edilen etkinliğin 4’üncüsü Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin ortak katılımıyla UKÜ Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi öğrencileri söz konusu kermeste yiyecek ve içecek satışı yaptı.

“Amaç toplum sorunlarına farkındalık ve duyarlılık kazandırmak”

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir düzenlenen kermesle ilgili yaptığı açıklamada Eğitim Fakültesi olarak bu tür kermeslerin ve sosyal sorumluluk projelerinin üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydetti. Özdemir, “Bu tür etkinlikler gerçekleştirmemizin altında yatan sebep, öğretmen adaylarının toplum sorunları konusunda farkındalık ve duyarlılık kazanmasıdır.” diye konuştu.

“Topluma Hizmet Uygulamaları” dersinin ilk aşamasında öğrencilerin çevrelerini gözlemlediklerini ve katkı koyabilecekleri toplumsal sorunları keşfetmeye çalıştıklarını söyleyen Özdemir, “Bazen ortak tek bir amaç, bazen de çeşitli amaçlar doğrultusunda hareket ederek bir iyilik hareketi başlatıyoruz.” dedi.

Öğrencilerinin bu konuda çok duyarlı olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, “Öğrencilerim yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım edecek olmanın huzur ve mutluluğunu fazlasıyla yaşıyor. Benim açımdan da durum pek farklı değil. Yardım edebilmenin huzuru ve mutluluğunu ben de yaşıyorum.” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir bu tür etkinliklerin süreceğini ve öğrencilerin topluma duyarlılıklarının devam edeceğini söyledi.