Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, final serisinin üçüncü karşılaşmasında rakibi Yakın Doğu Üniversitesi’ni 34-27 mağlup ederek 2014 Hentbol Büyük Erkekler Ligi Şampiyonu oldu.

Cumartesi akşamı oynanması gereken ancak iki takımdan gelen talep doğrultusunda Salı akşamı UKÜ Arena’da oynanan maçta UKÜ, rakibi Yakın Doğu Üniversitesi karşısında ilk devreyi 14-12 önde kapattı. Çekişmeli geçen maçı UKÜ 34-27 kazanarak 1-1’lik final serisinde durumu 2-1’e taşıdı ve 2013 – 2014 sezon şampiyonluğunu ilan etti.

Final karşılaşması sonunda düzenlenen ödül töreninde Şampiyon UKÜ’ye kupasını Hentbol Federasyonu Başkanı Ozan Beysan verdi.

Sezonun En’leri

Şampiyonluk, ikincilik ve üçüncülük kupalarının yanında “Sezonun En Değerli Sporcu” ödülü UKÜ sporcusu Çağrı Kıral’a verildi. Sezon boyunca 41 gol atan DAÜ sporcusu Samet Köşeoğlu da “Gol Kralı” ödülünü aldı.