Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde geleneksel “Bahar Şenlikleri”nin 16.sı, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda 7 Mayıs’ta başlıyor.

Kültür, sanat, spor ve eğlencenin iç içe olacağı Bahar Şenlikleri kapsamında Türkiye’de punk/rock denildiğinde ilk akla gelen grup Athena ile son dönemlerin sevilen Türk pop müziği sanatçılarından Gökhan Türkmen sahne alacak.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde dört gün sürecek şenliklerde birbirinden ünlü isimlerin sahne alacağı konserlerin yanı sıra alternatif müzik toplulukları, DJ performansları, tiyatro gösterileri, yarışmalar, özel performanslar ve spor müsabakaları da düzenlenecek.

Birinci günde farklı tarzlarıyla dikkat çeken “Luxus Grubu” sahne alacak

Bu yıl 16.sı düzenlenecek UKÜ Bahar Şenlikleri, 7 Mayıs Çarşamba günü saat 15:00’te stant alanındaki açılış töreni ile başlayacak.

Şenliklerin ilk gününde saat 21:30’da 2005 yılında kurulan, özgün besteleri ve yakından tanıdığımız şarkılara yaptıkları düzenlemeleriyle beğeni kazanan Türk müzik grubu Luxus konser verecek. Çigandan arabeske, blues’dan punk’a oldukça renkli müzikal çeşitliliğe sahip Luxus, UKÜ’lü öğrencilere unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor.

Gökhan Türkmen 9 Mayıs’ta UKÜ’de

Dört yıl aradan sonra “En Baştan” ismini verdiği albümü ile müzikseverlerle buluşan ünlü Türk pop sanatçısı Gökhan Türkmen, 9 Mayıs Cuma saat 21:30’da UKÜ Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

Bundan önceki albümünü 2010 yılında yayımlayan Türkmen, arada çıkardığı teklilerinden sonra, bugüne kadar yapılmış en geniş repertuarlı albümü ile UKÜ’deki hayranlarıyla buluşacak.

UKÜ, Athena ile coşacak

Türkiye’nin en iyi rock gruplarından biri olarak bilinen Athena, Bahar Şenlikleri’nin son günü 10 Mayıs Cumartesi saat 21:30’da UKÜ Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

2004’te Türkiye’nin İstanbul’da ev sahipliği yaptığı Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda “For Real” isimli şarkıyla dördüncü gelerek Türkiye’yi başarıyla temsil eden Athena, Bahar Şenlikleri’nin son gününde vereceği konserle UKÜ’lülere keyifli bir etkinlik  yaşatmaya hazırlanıyor.

Öğrencileri birbirinden renkli aktiviteler bekliyor

Konserlerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de katkılarıyla UKÜ 16. Bahar Şenlikleri fotoğraf sergisi, tiyatro gösterileri, karaoke yarışması, öğrenci kulüplerinin yarışacağı eğlenceli oyunlardan oluşan turnuva, uluslararası öğrencilerin kültürlerini sergileyeceği uluslararası gece, saç ve makyaj defilesi ve dans gösterileri gibi çeşitli aktiviteler ile renklenecek.

Öğrenciler spor müsabakalarında yarışacak

Oldukça renkli spor etkinliklerinin yer alacağı Bahar Şenlikleri çerçevesinde öğrencilerin yarışacağı tavla, satranç, streetball, langırt, futbol tenisi ve plaj futbolu turnuvaları da düzenlenecek.

Turnuvaların yanı sıra UKÜ öğretim üyelerinden oluşan futbol takımı da sırasıyla KKTC milletvekilleri, spor yazarları ve Sivil Savunma Teşkilatı’nın futbol takımları ile halı saha maçlarında karşı karşıya gelecek.