Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde düzenlenen “Kütüphane Haftası” etkinlikleri sona erdi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta 1964 yılından bu yana, Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası, UKÜ’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda 24 Mart Pazartesi açılışı yapılan etkinlikler hafta boyunca kültür ve sanat ağırlıklı olarak devam etti.

Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleşen Kütüphane Haftası’nda ünlü isimler UKÜ’nün konuğu oldu. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak daha önce de UKÜ’nün konuğu olan ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Düşenkalkar, “Dila Hanım” dizisinin başrol oyuncusu Hatice Şendil ile yine dizi oyuncusu Burak Sağyaşar ve gazeteci – yazar Sinan Akyüz UKÜ’lü öğrenciler ile bir araya geldi.

Ünlü isimler ile yapılan söyleşilerin yanı sıra UKÜ’de hafta boyunca çeşitli müzik gruplarının konserleri, şiir dinletileri, DJ partileri ve çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Birçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapan UKÜ’de düzenlenen uluslararası dans gösterileri ve moda etkinlikleri ile tam anlamıyla görsel bir şölen yaşandı.

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay hafta ile ilgili “Kütüphane haftası çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler ile okuyan, araştıran, sorgulayan bir gençlik yaratmak istiyoruz. Altı gün boyunca aralıksız gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler UKÜ Kütüphane Kulübü’nün bilgiye ve araştırmaya verdiği önemin yansımasıdır.” dedi. Sala Lay bir kütüphane açmanın bin hapishane yok etmek anlamına geldiğini de vurguladı.

Kütüphane Haftası boyunca düzenlenen etkinliklerin sonuncusu “Geleneksel Kitapla Buluşma Vakti” oldu. Lefkoşa Büyük Han’da düzenlenen etkinliğe UKÜ öğrenci ve akademisyenleri ile idari çalışanları katıldı. Lefkoşa halkının ve turistlerin de ilgisini çeken etkinlik UKÜ Kütüphane Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Harlem Shake” dansı ile son buldu.

Haber – Fotoğraf: Mete Yasin Usta – Seher Gamze Tire