Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Kütüphane Haftası’nın dördüncü gününde UKÜ, “Dila Hanım”ın başrol oyuncusu Hatice Şendil ile “Küçük Kadınlar” dizisiyle tanınan oyuncu Burak Sağyaşar’ı konuk etti.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide soruları yanıtlayan başarılı oyuncular, sıcak ve samimi tavırlarıyla öğrencilerin takdirini kazandı.

“Egomu tatmin eden tek meslek oyunculuk”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Hatice Şendil, oyunculuğun kendisine göre matematikten ibaret olduğunu belirterek,“Oyuncu olmasaydım sporcu olurdum.” dedi. Çok uzun yıllar spor ile uğraştığını kaydeden Şendil, egosunu tatmin eden tek mesleğin oyunculuk olduğunu ve bu yüzden sporcu olmaktan vazgeçtiğini kaydetti.

Kendisini heyecanlandıran ve ilgisini çeken projelerden teklif almadığı için oyunculuğa bir süre ara verdiğini belirten Burak Sağyaşar ise, “Bazı senaryolar vardır tek solukta okursunuz, bazılarını da günlerce okursunuz bitmez.” diye konuştu.

“Tiyatroya verilen emeği görseniz bir değil, on kere alkışlarsınız”

Dizi oyunculuğunun çok farklı olduğuna inandığını söyleyen Sağyaşar, “Kameranın içinden sizi izleyen izleyicilere ulaşmak çoğu zaman zordur. Lise yıllarımda tiyatro ile uğraştım.Tiyatro çok farklı bir dünya, oraya verilen emeği görseniz bir kere değil on kere alkışlarsınız.” diye konuştu.

“Her oyuncuda ‘ben’ duygusu vardır”

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hatice Şendil, bir oyuncunun “ben bu rolü daha iyi oynardım” demesinin dünyanın en normal şeyi olduğunu ifade ederek, “Bu bir kıskançlık değil, aksine oyuncunun kendine güveninin bir göstergesidir. Her oyuncuda ‘ben’ duygusu iyi anlamda vardır.” dedi. Ünlü konuklar “Dünya Tiyatro Günü” gibi özel bir günde UKÜ’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerini üniversitede konuk eden öğrencilere teşekkür etti. Söyleşinin sonunda Hatice Şendil ve Burak Sağyaşar’a, UKÜ Kütüphane Müdürü Gülten Lay Sala tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber: Seher Gamze Tire | Fotoğraflar: Mete Yasin Usta – Eren Şişik