Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi “KKTC Tanıtım Günleri” çerçevesinde lise son sınıf öğrencilerini ağırlamaya Erenköy Lisesi ile başladı. Düzenlenen organizasyonla öğrenciler, üniversite giriş sınavları öncesinde, üniversite yaşamını yakından görebilmek için UKÜ’ye konuk oldu.

Tanıtım gezisinde Erenköy Lisesi’nin son sınıf öğrencileri kampüs yaşamını yerinde inceleyerek alanlarında uzman öğretim elemanlarından üniversitenin akademik yapısı ile ilgili bilgi aldı.

Liseli öğrenciler önce üniversite ve ilgi duydukları bölümler hakkında bilgi almak için gruplara ayrılarak farklı fakültelerin öğretim elemanları ile bire bir görüşme imkanı buldu. UKÜ öğretim elemanları öğrencilere bağlı bulundukları fakülte ve bölümlerin fiziki altyapısını ve yapılan çalışmaları anlattı. Öğrenciler öğretim elemanlarına ilgilendikleri bölümlerle ilgili sorular yöneltti.

Lise son sınıf öğrencileri ayrıca sırasıyla Kütüphane, Araştırma Merkezleri, Çevre ile Kanser Araştırma Laboratuvarları’nı da gezdi. Öğrencilere tanıtım gezisinde hem üniversite giriş sınavı öncesi motivasyonlarını artırmak, hem de üniversite yaşamını yakından görmelerini sağlamak amacıyla kampüs de gezdirildi.

Öğrenciler, tüm spor alanlarını bünyesinde barındıran ve Kuzey Kıbrıs’ın ilk entegre spor kompleksi olan CIU Arena’yı da gezerek burada kendileri için düzenlenen kokteyl ile tanıtım gezisini tamamladı.

Tanıtım gezisinin sonunda Erenköy Lisesi son sınıf öğrencileri üniversite eğitimleri ve UKÜ ile ilgili düşüncelerini UKÜ Haber Ajansı’na aktardı.

Songül Direk – Sosyal Bilimler Bölümü öğrencisi

Tıbbi Dokümantasyon veya Fizyoterapi Bölümü’nde üniversite eğitimime devam etmek istiyorum. Bunun için de UKÜ’ye gelmeyi düşünüyorum. Kampüsü çok beğendim, spor kompleksi özellikle çok ilgimi çekti. Olimpik yüzme havuzunun bulunması da öğrenciler için büyük bir avantaj. Ben de yüzme sporuyla ilgileniyorum, buraya geldiğimde de ders dışında yapacağım ilk şey bu olacak.

Muhammet Duman – Türkçe Matematik Bölümü öğrencisi

Üniversiteden çok etkilendiğimi belirtmek isterim, buraya gelmeden önce bu kadar büyük ve kapasiteli olduğunu bilmiyordum. Öğrenci Merkezi özellikle çok güzel yapılandırılmış. Öğrenciler bir arada, oldukça sıcak ve samimi bir görüntü var. Sosyal Hizmetler Bölümü’nde eğitimime devam etmek istiyorum. Bunun için de UKÜ tercihim olacak. Ben ayrıca 3 yıldır Latin dansları ile ilgileniyorum. Geldiğimde de Dans Kulübü’ne üye olup çalışmalarıma orada devam edeceğim.

Hamit Aydemir – Fen Bölümü öğrencisi

Bu gezi bizim için çok faydalı oldu. Hocalarla bire bir görüşme fırsatı bulduk. Üniversite eğitimime Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde devam etmek istiyorum. Çok ilgi duyduğum bir alan. Bölümle ilgili derslikleri ve laboratuvarları gezdik, çok etkilendim. Ayıca CIU Arena’yı çok beğendim. Burada eğitim gördüğümde fitness salonundan fazlasıyla yararlanacağım.

Songül Direk – Sosyal Bilimler Bölümü öğrencisi
Muhammet Duman – Türkçe Matematik Bölümü öğrencisi