Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde geleneksel hale gelen Kulüpler Şenliği bu yıl da öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımıyla başladı. Öğrenciler, boş zamanlarını yararlı etkinliklerle değerlendirmek amacıyla istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştiren kulüplere üyelik kaydını yaptırdı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde üç gün boyunca devam edecek şenlikte öğrenci kulüpleri bir yandan tanıtım ve yeni üye kayıtları yaparken UKÜ Müzik Kulübü de müzikleri ile renkli bir ortam oluşturdu.

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından düzenlenen Kulüpler Şenliği’ne katılan ve tanıtım yapan öğrenci kulüplerinden Müzik, Tiyatro, Saç ve Makyaj, Gazetecilik, Sinema, Fotoğrafçılık ve bu yıl kurulan Hayvan Dostları kulüplerinin yöneticileri faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Müzik Kulübü – Oğuzhan Şüküroğlu

En önemli amacımız elimizden geldiği kadar üniversitemizdeki müzik gruplarının sayısını artırıp, arkadaşlarımıza müzik ziyafeti sunmak. Her yıl gittikçe kendimizi geliştiriyoruz. Bu sene de UKÜ’nün en aktif kulüpleri arasında olacağız.

Tiyatro Kulübü – Mustafa Metin Uğur

Önümüzde öncelikle yönetim kurulu seçimlerimiz olacak. Bu dönem içerisinde 2 oyun çıkaracağız. Biri komedi diğeri dram olacak.

Saç ve Makyaj Kulübü – Evşen Köroğlu

Geçen yıl birçok sosyal projemiz oldu. Yaşlıları ziyaret ettik. Onların saçlarını kestik, tırnaklarına bakım yaptık. Bir sonraki etkinliğimiz de engelliler ile oldu. Cilt bakımıyla ilgili seminer düzenledik. Bu yıl da daha zengin içerikli aktivitelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Gazetecilik Kulübü – Eren Şişik

Bu yıl en aktif kulüplerden biri olacağız. Hedeflerimiz arasında Kuzey Kıbrıs’ta bulunan usta gazetecileri ve televizyon programcılarını UKÜ’ye davet edip burada konferans vermelerini sağlamak olacak. Teknik geziler düzenleyerek, İletişim Fakültesi öğrencilerine ve diğer fakülte öğrencilerine mesleği yakından tanıma fırsatı sunacağız.

Sinema Kulübü – Cafer Taşdelen

Kulüp üyelerimizin haftada üç gün çekim teknikleri ve senaryo ile ilgili eğitim dersleri almalarını sağlayacağız. Müzikal ve kısa film projelerimiz var. Tiyatro Kulübü ve Müzik Kulübü ile ortak çalışmalarımız olacak. Örneğin müzik gruplarına klip çekmeyi düşünüyoruz.

Fotoğrafçılık Kulübü – Yahya Eke

Fotoğraf tekniklerine dair kurslarımız olacak. Burada alacağımız teorik bilgileri gezilerle pratiğe dökeceğiz. Ayrıca photoshop dersi verilecek. Dönem içerisinde çekilen fotoğrafları bahar şenliklerinde sergileme fırsatı bulacağız.

Hayvan Dostları Kulübü – Cansın Güngör

Yeni bir kulüp olarak en önemli hedefimiz üniversitemiz çevresinde ve Lefkoşa’da bulunan sokak hayvanlarının beslenmelerini ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak olacak.

HABER: GÜLSENEM DEMİREL

Daha fazla fotoğraf için