Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi sahip olduğu son teknoloji laboratuvarlar ile İnşaat Mühendisliği’nin doktora ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerine önemli fırsatlar sunuyor.

Üniversite’nin, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı İnşaat Mühendisliği lisansüstü programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, büyük yatırımlarla oluşturulan laboratuvarlarda teknolojinin son ürünü cihazları kullanarak araştırma yapma imkanı buluyor.

2011 – 2012 Akademik Yılı’nın Güz döneminde İnşaat Mühendisliği’nin yüksek lisans programına YÖK onayı aldıklarını hatırlatan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, Bölüm olarak son iki yılda önemli mesafe katettiklerini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, İnşaat Mühendisliği laboratuvarlarına son iki yıl içerisinde çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve bölgedeki en iyi laboratuarlardan birine sahip olduklarını açıkladı. Bu sürede tamamlanmış 8 araştırma projeleri bulunduğunu kaydeden Egemen, yapı malzemesi, yapı yönetimi, zemin mekaniği ve hidroloji alanında yürüttükleri araştırma projelerinin önemli sonuçlar içerdiğini aktardı. Söz konusu laboratuvarlardan öğretim üyeleri ve lisansüstü programlardaki öğrencilerin yanı sıra lisans öğrencilerinin de faydalandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, ayrıca Kuzey Kıbrıs’taki inşaat sektörüne önemli katkı sağladıklarının altını çizdi.

Egemen, Üniversite ve Bölüm olarak araştırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak iddialı oldukları lisansüstü programlara devam eden öğrencilerle, yapacakları araştırma çalışmalarının Kuzey Kıbrıs inşaat sektöründeki sorunlar için de çözüm üretebileceğini belirtti.

Mehmedali Egemen; “endüstriyel atıkların inşaat sektöründe yapı malzemesi olarak değerlendirilmesi, Kuzey Kıbrıs’ta problemli zeminlerin iyileştirilmesi, ısı ve ses yalıtımlı hafif yapı malzemesi üretimi” gibi araştırma çalışmalarının halen İnşaat Mühendisliği Bölümü bünyesinde yürütülen çalışmalara örnek çalışmalar olduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisliği eğitiminin önemine de değinen Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, Türkiye’de son yıllarda meydana gelen depremlerin mesleğin önemini bir kez daha öne çıkardığını söyleyerek bunun bilinciyle UKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerine en iyi ve en güncel bilgileri içeren eğitimi verdiklerini belirtti. Egemen, “İnşaat Mühendisliğinin farklı bilim dallarında uzman akademisyen kadromuzla eğitim veriyoruz.  Mezun sayımızda sürekli bir artış var, ayrıca mezunlarımızın çoğu da Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde önde gelen inşaat firmalarında çalışıyor. Bunun yanında yurtdışındaki prestijli üniversitelerde lisansüstü eğitimlerine başarıyla devam eden ve tamamlayan çok sayıda mezunumuz olduğunu bilmek de bizlere gurur veriyor.” dedi.