Prof. Dr. Pervin Somer – Hukuk Fakültesi Dekanı

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Somer, ilk aşama olarak yüksek kalitede öğrencileri mezun ederek hukuk dünyasına göndermeyi hedeflediklerini söyledi. Somer, ilk mezunları 2 yıl içinde vereceklerini de belirterek Fakülte bünyesinde Türkiye’deki saygın üniversitelerden gelen, kendi alanında yetkin öğretim üyeleri ile eğitim verdiklerinin ayrıcalığını vurguladı.

Öğrencilerin Hukuk Fakültesi’nin yapacağı etkinlikler sayesinde kendi stratejisini ve alanını belirleyebileceğini de söyleyen Prof. Dr. Pervin Somer konuşmasına şöyle devam etti: “Düzenleyeceğimiz konferans ve sempozyumlarla bir hukuk kültürü ve hukuk nosyonu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili uluslararası alandaki katılımcıların desteğiyle de  bir sempozyum yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda yıl içerisinde yine Türkiye ve KKTC’den katılımcılarla ulusal sempozyumlar düzenleyeceğiz. UKÜ Hukuk Fakültesi’nin bu tür etkinlikler yardımıyla öne çıkan bir fakülte olmasını hedefliyoruz.”

Türkiye ve KKTC vatandaşı öğrencilere eğitim verdiklerini belirten Somer, UKÜ Hukuk Fakültesi’ndeki her öğrencinin kendisine ve diğer öğretim üyelerine kolaylıkla ulaşabildiğini bu sayede öğrenciyle hocaları arasında samimi bir ilişkininin sağlandığını anlattı.

“Öğrencilerimizin ileride ilgi alanlarını seçebilmeleri ve o alanda uzmanlaşmaları adına zorunlu ana derslerin yanı sıra her dönem çok sayıda seçmeli ders açıyoruz.” diyen Dekan Prof. Dr. Pervin Somer, açılan söz konusu seçmeli dersler sayesinde öğrenciye güncelliği yakalattıklarını belirtti. Somer, Avrupa Birliği Hukuku, İnsan Hakları Hukuku veya Avrupa  İnsan  Hakları Mahkemesine Başvuru Usulü gibi seçmeli dersleri ders programlarına dahil ettiklerini aktardı.

Prof. Dr. Pervin Somer, Kıbrıs Hukukuna Giriş, Kıbrıs Ceza Hukuku veya Kıbrıs Ticaret Hukuku gibi seçmeli dersler ile  KKTC vatandaşı öğrenciler için de bir kulvar ve bir alan belirlediklerini sözlerine ekledi.

HABER: FATİH CERAN – FOTOĞRAF: EREN ŞİŞİK