OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’NDEN “ÖZGÜN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ARAÇLARI”

admin June 12, 2012 Comments Off

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin 2011 – 2012 Akademik Yılı Bahar dönemi içerisinde yaptıkları çalışmalardan oluşan “Özgün Okul Öncesi Eğitim Araçları Sergisi” açıldı. Sergide, Matematik Eğitimi, Ruh Sağlığı ve Materyal Tasarımı dersleri kapsamında 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin çalışmaları yer aldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu fuayesindeki serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüket Saracel, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Adalıer ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar yaptı. İlginin yoğun olduğu sergiye çok sayıda öğretim elemanı, öğrenci ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Nüket Saracel, serginin açılışında yaptığı konuşmada UKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün gerçekleştirdiği etkinlikleri çok yaratıcı bulduğunu ifade ederek yaratıcılığı her alanda geliştirmeyi ve kullanmayı çok önemsediğini belirtti. Saracel öğrencilere hitaben “Ne olursanız olun bir alanda tasarımcı olun. Öğretmen olsanız da bu sergi, bu alandaki yaratıcılığınızın bir eseridir. Çünkü ileride okul öncesi çocuklarına eğitim vereceksiniz. Siz bunları tasarladığınız için ileride çocukların nelere ihtiyacı olduğunu da biliyorsunuz. Başta hocalarınız olmak üzere hepinizi kutlarım.” dedi.

Saracel’in konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı ve davetliler sergiyi gezerek çalışmaları inceledi.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar “Özgün Okul Öncesi Eğitim Araçları Sergisi” ile ilgili olarak UKÜ Haber Ajansı’na bilgi verdi.

Yıldızlar, Matematik Eğitimi başta olmak üzere Ruh Sağlığı ve Materyal Tasarımı dersleri kapsamında oluşturulan çalışmaların öğretmen adaylarına, özgüven ve özsaygı konusunda pozitif yönde katkı yaptığını vurguladı.

Sergide yer alan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar, Matematik Eğitimi dersi kapsamında yer alan çalışmaların okul öncesi eğitim kurumlarında program gereği kazandırılması gereken bilişsel süreçlere doğrudan katkı yapabilecek, çocuğun bilişsel, sosyal ve devinişsel gelişimini sağlamaya yönelik materyaller olduğunu belirtti.

Yıldızlar, Ruh Sağlığı dersi kapsamında oluşturulan posterlerin de bir yıl içerisinde Kuzey Kıbrıs gazetelerinde yer alan çocuk konulu haberlerden oluştuğunu ve bu yolla çocukların ruh sağlığı gelişimine katkı koymaya çalışıldığını ifade etti.

Materyal Tasarımı dersinde yer alan araçlar içinse Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar  “Öğretmen adaylarımızda yaratıcı düşünceyi ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarma ve de eleştirel düşünce becerisi kazanma temel hedef olarak belirlenmiştir.” dedi.

Serginin bir başka önemli boyutuna da dikkat çeken Yıldızlar, isteyen okullara bu araçları sergi sonunda hediye ederek Kuzey Kıbrıs’taki okul öncesi çocuklara somut bir hizmet sunduklarını kaydetti.

Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar son olarak bu tür etkinliklerin UKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerine aidiyet duygusunun gelişmesi konusunda da önemli ölçüde katkı sağladığını belirtti.

Comments are closed.