Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak KKTC ve T.C. vatandaşı öğrencilere yönelik “Burs Sıralama Sınavı”nın tarihi belli oldu. Sınav, 2 Haziran Cumartesi saat 10:00’da UKÜ Haspolat Kampüsü’nde düzenlenecek. “Burs Sıralama Sınavı”nda başarılı olan 250 öğrenci %100, 250 öğrenci %75 ve 600 öğrenci de %50 burs alma hakkı kazanacak. Sınav için başvurular 1 Haziran Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, geçtiğimiz yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) dışında UKÜ’ye burs ve sıralama sınavı ile yerleşebilen KKTC liselerinden mezun öğrencilerin sayısında önemli oranda bir artış kaydetti. Son bir yıl içinde KKTC uyruklu öğrenci sayısı % 82.95’lik büyüme oranıyla 644’e çıktı.

Başvuru için istenen belgeler

Üniversite’nin düzenleyeceği Burs Sıralama Sınavı’na katılacak KKTC vatandaşı aday öğrencilerden istenen belgeler KKTC kimlik kartı fotokopisi ve iki adet vesikalık fotoğraf; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için istenen belgeler ise KKTC Lisesi’nde okuyor veya mezun olduğuna dair belge, T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf olarak belirlendi.

Sınava katılacak adaylar 671 11 11 numaralı telefonun 2022 – 2071 dahili hatlarından, 0542 858 92 36 numaralı telefondan veya Üniversite’nin internet adresi www.ciu.edu.tr’dan daha ayrıntılı bilgi alabilecekler.