UKÜde Türkiyede Yetişen Bazı Bitkilerin Alzheimer Üzerine Olan Etkileri Tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından ‘’Türkiye’de Bulunan Bazı Tıbbi Bitkilerin ve İkincil Metabolitlerinin Nörodejeneratif Hastalıklar Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış” konulu seminer düzenlendi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi – Farmakognozi Anabilim dalından Prof. Dr. Bilge Şener, bu alanda kulanılan bitkiler, Nörodejeneratif hastalıklar ve etkileri hakkında konuştu.

Eczacılık, Tarım, Biyomühendislik bölümlerinden akademisyen ve öğrencilerin katıldığı seminerde, Prof. Dr. Bilge Şener, Türkiye’de yetişen bitkilerden, Alzheimer başta olmak üzere bu tip Nörodejeneratif hastalıklara karşı etkili olabilecek bitki ekstrelerinin elde ediliş yöntemleri ve bu ekstrelerin enzimler üzerindeki etkilerinin hangi yöntemlerle ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Prof. Dr. Şener, konuşmasında bazı moleküllerin aktivitelerinden dolayı şu anda patentleme aşamasında olunduğu bilgisini de verdi.