UKÜnün Ev Sahipliğinde Bedensel Zararlardan Dolayı Hukuki Sorumluluk Uluslararası Kongresi Sona Erdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Alman Friederich- Alexander Üniversitesi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin (KTBB) birlikte düzenledikleri “Bedensel Zararlardan Dolayı Hukuki Sorumluluk Uluslararası Kongresi” kapanış oturumuyla son erdi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonunda düzenlenen kongrede toplam 8 oturumda 44 konuşmacı bildiri sundu. İki gün süren Kongre’de, “Adam Çalıştıranın ve İşverenin Sorumluluğu” ,“Araç İşletenin Sorumluluğu”, “Taşıma Sözleşmesinden Kaynaklanan Bedensel Zararlar”, “Sigorta Hukuku-Sigorta Sorumluluğu”, “Bedensel Zararlarda Arabulucuk – Tahkim – Milletlerarası Özel Hukuk”, “Devletin Bedensel Zararlardan Sorumluluğu”, “Cezai Sorumluluk ve Bedensel Zararlardaki Etkisi” ve “Teknolojik Gelişmelerin Bedensel Zararlara Etkisi – Bedensel Zararlara Fütüristik Yaklaşımlar” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Kongrede sorumluluk hukukunun akademik alanda Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Prof. Dr. Fikret Eren “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında İşverenin Sorumluluğu” konusunda bir bildiri sundu. Pek çok esere sahip hukukçu Çelik Ahmet Çelik’in yanı sıra çok sayıda başarılı akademisyenin de yer aldığı kongre, bildiri sunanlar arasında UKÜ Hukuk Fakültesi mezunu iki hukukçunun da bulunması açısından bir ilk oldu.

Kongrenin akademisyenleri, Yargıtay, Danıştay üyelerini, avukatları ve diğer hukuk uygulamacılarını öğrencilerle bir araya getirdiğini vurgulayan UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel, sunulan tebliğler kadar katılımcıların sorularla ve görüşlerini bildirerek konuların aydınlatılmasına yaptıkları katkıların da kongrenin en belirgin özelliği olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Çağlar Özel kongrenin kapanış konuşmasında,  konferansa katılan çok değerli konuşmacılara teşekkürlerini ileterek, kongrenin özellikle Hukuk Fakültesi öğrencilerine iş hayatlarında katkı sağlayacağını kaydetti.