Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde “IV. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi” düzenleniyor.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kongre Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın,  fakülte ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘IV. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nin 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

UKÜ Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan kongrenin Onursal Başkanının UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin olduğunu belirten Yalın, ayrıca Prof. Dr. Philip Garner ve Prof. Dr. Ayşegül Ataman’ın ise çağrılı konuşmacılar olarak katılacağını ve katılımcı öğretmenlere yönelik atölye çalışmaları ile seminerler düzenleneceğini belirtti.

Prof. Dr. Yalın, kongrenin 2019 ana temasının “Özel Eğitimde Etkili Bütünleştirme, Yönetim ve Liderlik: Özel Eğitimin Bugünü ve Geleceği” olarak belirlendiğini; Kongrede bu temaya uygun panel ve çalıştaylar düzenleyeceklerini de aktardı.

Prof. Dr. Yalın, ‘IV. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nde, eğitim bilimleri alanında çalışan bilim insanlarının uluslararası ortamda buluşmaları, yeni bilgi ve düşünceler ile son yapılan araştırma bulgularını paylaşmaları, sorunları tartışmaları ve alana yeni katkılar getirmelerini amaçladıklarını belirtti.

Kongrede çeşitli bilimsel ve sosyal etkinliklerle zenginleştirilerek, katılımcılara bilimsel bir şölen yaşatmayı hedeflediklerini ifade eden Yalın, kongreye ulusal ve uluslararası düzeyde birçok bilim insanının katılacağını da bildirdi. Prof. Dr. Yalın, kongrede yer alacak katılımcıların özel eğitimde etkili bütünleştirme, etkili yönetim ve liderlik, bilimsel kanıt temelli uygulamalar, özel eğitim gerektiren bireylere yönelik programların geliştirilmesi gibi araştırma bulgularını paylaşarak, tartışma fırsatı bulacaklarını da dile getirdi.

Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın,  başvuruların devam ettiğine dikkat çekerek, kongre hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.ciu.edu.tr/elmis2019 web sitesi adresi üzerinden ulaşılabileceğini kaydetti.