UKÜ Sürdürülebilir Çevre İçin Ses Ver Slogan Yarışması Finalistleri Belirlendi1

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve  T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile  küresel çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla  Temmuz ayında düzenlenen “Sürdürülebilir Çevre İçin Ses Ver” isimli slogan yarışması finalistleri belirlendi.

UKÜ Tanıtım Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre “Sürdürülebilir Çevre İçin Ses Ver” slogan yarışması oylama sonucunda Dilşah Aynur Çoşkun (Hatay), Yağmur Çaparali (Hatay), Melek Kaya (Isparta), Anıl Yörük (Muğla), Halis Çakmak (İstanbul), Melek Çatal (Gaziantep), Ömer Faruk Taş (Kocaeli), Zühal Arabacı (Karabük), Muhammed Emir Yeninar (Kahramanmaraş) ve Aytuğ Öksüz (Hatay) sloganları ile ödül sahibi olmaya hak kazandı.

UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Erkurt, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim ve Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rana Kıdak’ın jüri üyesi olarak görev aldığı yarışmada, belirlenen 30 yarı finalist 07-11 Ağustos tarihleri arasında UKÜ kurumsal Facebook sosyal medya hesabı üzerinden halk oylamasına sunulmuştu.

Sosyal medya üzerinden halk oylaması sonucunda belirlenen 15 ve 17 yaş arasında değişen liseli 10 finalist UKÜ’de gerçekleştirilen Uluslararası Yaz Akademisi, 2 haftalık İngilizce Dil Eğitimi ve Sürdürülebilir Çevre Projesi’ne misafir olarak katılma şansı yakaladılar.

Finalistler 18-31 Ağustos tarihleri arasında üniveriste kampüsünde hafta içi 09.00-13.00 saatleri arasında İngilizce Dil eğitimi alarak,  Çevre projesi kapsamında atölye çalışmalarında bulunuyorlar.

Tanıtım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, finalistlere toplam 2 haftalık İngilizce Dil eğitimi sonucunda düzenlenecek törenle İngilizce yeterlilik sertifikası ve katılım/ödül belgeleri takdim edilecek.