UKÜde Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Ant İçtile copyrUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2018 – 2019 Akademik Yılı Bahar Döneminde mezun olacak öğrenciler için mesleki ant içme töreni gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri yaptığı konuşmada UKÜ ailesi olarak geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmekten gurur duyduklarını belirterek, sağlık alanında mezunlarını en iyi şekilde yetiştirmiş, gerekli bilgi ve donanımla donatmış, hayata hazır bir şekilde mezun olduklarını kaydetti.

Sağlık alanının en hassas meslek dallarından biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nadiri, bu nedenle sağlık alanında çalışacak bireylerin donanımlı olması gerektiğini aktardı. Nadiri, “Sağlık alanında çalışanların aynı zamanda karşısındakiyle empati yapması gerektiğini; onların sorunlarını, beklentilerini, hasta yakınlarını anlayarak, o doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

UKÜ olarak, mezunlarına bu kariyer yolculuğunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve donanımı sağladıklarını ifade eden Nadiri, mezunlara sadece diploma ile sınırlı kalmamalarını, meslekleriyle ilgili yenilikleri takip etmelerini ve yaşam boyu öğrenmeye açık olmalarını tavsiye etti.

UKÜde Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Ant İçtiler1 copy

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan törende yaptığı konuşmada onur verici bir gün yaşadıklarını belirterek, genç meslektaşlarının mesleğe bugün ilk adımlarını attıklarını dile getirdi. Gökdoğan, mezunlarının eğitim yaşantıları boyunca öğrendiklerini ‘Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Andı’ ile uygulamada kaliteli hizmet verme konusunda topluma ve kendilerine söz vermiş olacaklarını da kaydetti.

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin evrensel normlara uygun nitelikte profesyonel meslek üyeleri yetiştirdiğine dikkat çeken Gökdoğan, mezunlarına çalışma hayatlarında UKÜ’de öğrendiklerinin en iyisini gerçekleştirmelerini, toplumun hak ettiği en iyi sağlık hizmetini sunmalarını ve mesleğin gelişimine katkıda bulunmalarını da öğütledi.

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları adına konuşan, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunu Başak Çapar ‘alanında uzman eğitim kadrosuna sahip UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadığını, UKÜ’nün verdiği kaliteli eğitim anlayışı ile din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin mesleğini icra edeceğini’ ifade etti.