UKÜ Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi Tarafından Liberal Dünya Düzeni Miti Konulu Seminer DüzenlediUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bünyesinde yer alan Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi (CYPMED) ile Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Liberal Dünya Düzeni Miti’ konulu seminer düzenlendi.

CYPMED’in konuğu olarak adada bulunan Alman Siyaset Bilimci Prof. Dr. Carlo Masala tarafından verilen seminerde, “Liberal Dünya Düzeni” hakkında tartışıldı.

Prof. Dr. Masala, “Liberal Dünya Düzeni’nin” İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulduğunu ancak hiçbir zaman küresel bir nitelik taşımadığını aktardı. “Liberal Dünya Düzeni’nin” liberalizmin temel ilkelerine göre çalışmadığını vurgulayan Masala, “Özellikle ABD’de artan milliyetçilik ve popülizmin yanı sıra Çin’in hızlı yükselişi, mevcut düzeni sürdürülemez kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

UKÜ öğretim üyeleri yanında çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen seminer, soru cevap bölümüyle son buldu.

Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi (CYPMED)Direktörü Doç. Dr. Sertaç Sonan, seminere olan katılım ve ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, bu tür benzer etkinliklerin artırılması yönünde öğrencilerden talep olduğunu ve Üniversite yönetiminin de desteğiyle CYPMED’in bu tür faaliyetlere devam edeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Carlo Masala Kimdir?

Prof. Dr. Masala, 2007 yılından bu yana, Münih’te bulunan ve Alman Savunma Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Silahlı Kuvvetler Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bundan önce, Roma’da bulunan NATO Savunma Koleji’nde 4 yıl boyunca Araştırma Danışmanlığı ve Araştırma Departmanı Yardımcı Direktörlüğü görevlerinde bulunan Profesör Masala, Uluslararası İlişkiler Teorileri, Güvenlik Politikaları, Transatlantik İlişkileri ve Akdeniz’de güvenlik konuları üzerine çalışma yapıyor.