DSC02469Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri” başladı.

Etkinliğin ilk gününde Erenköy Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Namık Kemal Lisesi ve Cengiz Topel Lisesi’nden son sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri ile UKÜ’ye konuk oldu.

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında misafir öğrenciler fakülteleri yerinde inceleme fırsatı bulurken, ayrıca üniversite bünyesinde yer alan kütüphane, bilgi işlem merkezi, radyo – televizyon stüdyoları, haber ajansı ve laboratuvarlar hakkında da bilgi aldı. Etkinlik kapsamında aday öğrencilere Biyomühendislik Kulübü, Tiyatro Kulübü, Dalış Kulübü, Elektronik Spor Kulübü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü, Psikoloji Kulübü ve Kütüphane Kulübü gibi birçok öğrenci kulüpleri de tanıtıldı.DSC02575

Lise son sınıf öğrencileri KKTC’nin ilk entegre spor kompleksi olan CIU Arena’da bulunan stantlardaki akademik birimlerden gelecekteki ilgi alanlarına göre bilgiler aldı. Tanıtım etkinlikleri sırasında CIU Arena’yı da gezme şansı elde eden öğrenciler, buradaki spor faaliyetlerine dair bilgiler de aldılar.

Etkinlik çerçevesinde UKÜ Tiyatro Kulübü tarafından 15 dakikalık skeç gösterisi sergilenirken, Müzik Kulübü tarafından da bir dinleti gerçekleştirildi. Organizasyonda Uluslararası Merkez tarafından ise yabancı uyruklu öğrenciler yerel kıyafetleri ile bir defile gösterisi sergiledi.

UKÜ 5. Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında liseli öğrenciler “UKÜ 2023 Mezunları” logolu pano önünde kep ve cüppeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

_DSC8314Değirmenlik Lisesi’nden gelen lise son sınıf öğrencisi Münir Fındık, üniversitenin kampüs olanaklarının çok zengin olduğunu belirterek, Radyo ve Televizyon Bölümü ile ilgilendiğini aktardı. UKÜ’nün öğrencilere sunduğu çift anadal ve yandal olanakları ile kariyeri açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Fındık, bu nedenle UKÜ’de okumak istediğini de kaydetti.

Değirmenlik Lisesi, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Bahar Öncelsoy ise özellikle yeni yapılan akıllı binanın kendi enerjisini üreterek, ekolojik olarak doğaya faydalı bir yapı olduğunu vurguladı. Öncelsoy, üniversitenin özellikle Finans Laboratuvarı gibi teknolojik olanakları sunması açısından cezbedici olduğunu belirterek, “Öğrenci olsaydım Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında UKÜ’yü tercih ederdim” dedi.