UKÜnün Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Derviş Mişon Hentbol Final Kupası TamamlandıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ev sahipliğinde KKTC Hentbol Federasyonu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen Derviş Mişon Hentbol Final Kupası maçında kadın kategorisinde UKÜ, erkek kategorisinde ise Gençlik Gücü (GG) şampiyon oldu.

CIU Arena Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Derviş Mişon Hentbol Kupası, Kadınlar Hentbol Ligi finali UKÜ ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) DİGEM arasında oynandı. Final maçında galip gelen UKÜ, 35-33’lük skorla şampiyonluğu elde etti. Erkeklerde ise GG ile UKÜ takımları arasındaki maçta, kupanın sahibi 33-32’lik farkla GG oldu.

UKÜ Spor İşleri Müdürlüğü Spor Müdür Vekili Tarkan Kayaş, turnuvanın 2004 yılında hayata veda eden eski milli hentbolcu Derviş Mişon anısına düzenlendiğini açıkladı. Kadınlar kategorisinde UKÜ şampiyon olurken, erkeklerde küçük bir farkla mağlup olduklarını kaydeden Kayaş, turnuvanın amacının centilmenliğiyle ön planda olan sporcu Derviş Mişon’un centilmenliğini sahaya yansıtmak olduğunu dile getirdi. Kayaş, CIU Arena Spor Kompleksi’nde bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını aktararak, bütün takımları sergiledikleri centilmenlikleri adına tebrik etti.