Kızılay Öğrenci Kulübünden Anlamlı Destek_Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Kızılay Öğrenci Kulübü ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği tarafından ortak etkinlik düzenlendi.

UKÜ Kızılay Öğrenci Kulübü Başkanı Melis Tek, KKTC’de  güvenli ve düzenli kan bağışçısı kazanım programı çerçevesinde bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, etkinlikte 79 ünite kan toplandığını kaydetti.

Başkan Melis Tek erkeklerin 3,  kadınların ise 4 ay da bir kan bağışında bulunmalarının önemine değinerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği ile beraber yaptığımız ortak çalışma sonucunda üniversitelerde kan bağışı farkındalığını ve sürekliliğini yaymayı hedefliyoruz’’ dedi. Düzenli bir şekilde kan bağışı yapılmasının insan vücuduna faydalı olduğunu aktaran Tek, verilen bir ünite kan ile iki kişinin hayatının kurtulacağına da dikkat çekti.

Projeyi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan her üniversitede yılda 4 kez uygulamayı hedeflediklerini belirten Tutku,  “Amacımız üniversitedeki genç nüfusu bilgilendirerek, farkındalık yaratmak ve özendirmektir.” dedi. Şerife Tutku, kan bağışı yapacak öğrenciye veya bireye duyarlılık kazandırıldıktan sonra kan bağışının bir alışkanlık haline gelmesiyle devamlılığın sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Şerife Tutku, 18-65 yaş aralığında, 50 kilo üstü her sağlıklı bireyin bağış yapmadan en az üç saat önce tam bir öğün yiyerek kan bağışında bulunabileceğini belirtti.