UKÜ 2018-2019 Akademik Yıl Açılışı Başbakan Tufan Erhürmanın İlk Dersi vermesi ile BaşladıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) geleneksel olarak her yıl düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni ve İlk Dersi, Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başbakan Tufan Erhürman’ın İlk Dersi verdiği törene, farklı siyasi partilere mensup milletvekillerinin yanı sıra UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, törenin açılış konuşmasında 2018-2019 akademik yılına başlarken üniversitenin mevcut programlarına ek olarak 27 yeni program açtıklarını belirterek, açılan programların 4 tanesinin ön lisans, 4 tanesinin lisans, 14 tanesinin yüksek lisans ve 1 tanesinin ise doktora programı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Nadiri, başvurusunu yaptıkları tıp fakültesiyle fakülte sayılarının 11’e yükseleceğini aktararak, “Sağlık eğitimi alanında bölgenin en önemli merkezlerinden biri olma amacındayız” dedi.

2018-2019 Akademik Yılı güz döneminde 3000’in üzerinde yeni öğrenci kaydı yaptıklarını açıklayan Prof. Dr. Nadiri, 109 farklı ülkeden 18 bini aşkın öğrencileri bulunduğunu aktardı. Nadiri, yabancı öğrenci kayıtları ile üniversitede çok kültürlü bir yapı oluştuğunu belirterek, UKÜ’ye uluslararası bir üniversite kimliği kazandırdıklarını kaydetti.  _DSC9927 copy

UKÜ’nün tüm programlarına uluslararası akreditasyon almayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Nadiri, akreditasyonların üniversitelerin eğitim kalitelerini gösteren başarılar olduklarını aktardı. Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversite olarak ülkeye ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yeni açılımlar kazandırdıklarını belirterek, “Üreterek, toplumun gelişmesine ve aydınlanmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

Üniversite açılışında ilk dersi veren KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ise “Üniversite nedir? üniversiteli kimdir?” konulu konuşmasıyla, üniversitede bulunan meslektaşlarına ve öğrencilere “Ben neden buradayım, burası neresi?” sorularının sorulması gerektiğini hatırlattı. Üniversite kavramının zaman zaman diğer kavramlarla karıştırıldığını da kaydeden Erhürman, üniversite kelimesini etimolojik açıdan irdeleyip, anekdotlarla açıkladı.

DSC09564 copy

Üniversitenin bütünlüğüne vurgu yapan Başbakan Erhürman,  akademisyenlere sadece diploma almakla veya okumakla sınırlı kalmamaları gerektiği konusunda öğrencilerini bilinçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Erhürman konuşmasında, akademisyenlere öğrencilerine doğru soru sormayı ve doğru yanıtlara ulaşacak yöntemleri öğretmeleri çağrısında da bulundu.

Başbakan Tufan Erhürman, öğrenim görmeye gelen öğrencilere gittikleri yeri iyi bilmelerini ve bulundukları ülkeyi tanımalarını önererek, sadece akademik olarak değil, sosyal anlamda da kendilerine zenginlik kazandırmaları gerektiğine dikkat çekti.KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, “UKÜ’nün 2018-2019 akademik yılı açılış töreninin tüm öğrencilere ve akademisyenlere  hayırlı olmasını diliyorum, hep birlikte öğrenmenin keyfini çıkaralım” ifadelerini kullandı.