UKÜ Bitki Bilimi ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Aday Öğrencilerini BekliyorUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Bitki Bilimi ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2018-2019 yeni Akademik Dönem itibariyle öğrenci kaydına başlıyor.

Bitki Bilimi ve Teknolojileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Baktır, Program’ın eğitim dilinin İngilizce olduğunu ve tezli ya da tezsiz olarak tamamlanabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. İbrahim Baktır, Programın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylı olduğunu hatırlatarak, doktora programı için de çalışmaların başlatıldığını aktardı.

Yüksek Lisans Programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Baktır,program temel amacının ziraat mühendislerinin özgün çalışmalar yaparak kariyer yapmalarına yardımcı olmak ve uluslararası bağlantılarını güçlendirmek temel amaçlarından olduğunu açıkladı. Modern ıslah çalışmaları sonucu çok sayıda yeni kültür bitkisinin devreye girdiğini ifade eden Baktır, bu kapsamda geleneksel olarak yetiştiriciliği yapılan standart kültür çeşitlerinden de optimal bir şekilde yararlanma olanaklarının araştırılmasını sağladıklarını kaydetti. İbrahim Baktır, kuraklığa, hastalık ve zararlılara dayanıklı, tuzlu koşullara uygun yeni bitki türü veya çeşitlerinin devreye sokulması, suyun etkili bir şekilde kullanılması hakkında toplumsal bilgilendirmelerin de program kapsamında yer aldığını dile getirdi.

Bitki Bilimi ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı’nın eğitim olanaklarına da değinen Prof. Dr. Baktır, yeni teknolojik gelişimleri takip ederek, alanında uzman akademik kadro ile tezin hazırlanması için gereken alt yapının üniversite tarafından karşılandığını belirterek, öğrencilerin üniversitenin tarım alanlarından ve seralarından da yararlanılabileceğine dikkat çekti.