UKÜ Sosyal Sorumluluk Projelerine Bir Yenisini Daha EklediUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, üniversitenin farklı birimleri ile iletişime geçerek, kullanılmayan eşya ve giyisilerin yeniden değerlendirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması yönünde çalışma başlattı.

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, farkındalık yaratmak ve kaynak oluşturmak için böylesi bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Artık kullanmadığımız eşyalarımızın ve giysilerimizin işe yaramasını ve birilerini memnun etmesini istedik” dedi. Yardımlaşmanın ve paylaşmanın kişilerde pozitif duygular oluşturduğunu dile getiren Gülten Sala Lay, “Paylaşmanın verdiği pozitif duygularla kısa sürede kullanılabilir durumdaki bebek, çocuk, bay ve bayan giysileri yanı sıra çocuklar için oyuncaklar da toparladık” şeklinde konuştu.

Kullanılmayan eşya ve giysilerin atılması yerine değerlendirmesinin önemine değinen UKÜ Kütüphane Müdürü Lay, ülkede birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu ve kullanılmayan eşyaların ihtiyaç sahiplerine aktarıldığını kaydetti.

Gülten Sala Lay, Kütüphane Kulübü öğrencileri ile birlikte 2006 yılından bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarına dikkat çekerek, başlattıkları tüm projelerde çevreye duyarlı, yaşayan tüm canlılara saygılı bireylerin yetişmesine yönelik bir anlayış benimsediklerini ve yeni akademik dönemde de çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.