UKÜlü Akademisyenlerden Kamu Liselerinde İngilizce Öğretiminde Kullanılan İletişim Teknolojileri ProjesiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behbud Muhammedzade ve Doç. Dr. Tolgay Karanfiller “KKTC’de Kamu Liselerinde İngilizce Öğretiminde Bilgi ve İletişim Tekonolojileri Kullanımının Değerlendirilmesi” adlı proje çalışması başlattılar.

Doç. Dr. Behbud Muhammedzade projenin, KKTC’de kamu liselerinde görev yapan İngilizce öğretmenlerinin İngilizce öğretiminde yaygın olarak kullandıkları bilgi ve iletişim tekonolojileri kapsamında hazırlandığını aktararak, “Amacımız KKTC’deki İngilizce öğretmenlerinin İngilizce eğitiminde kullanılabilecek etkili ve verimli yöntemlerin neler olabileceği konusunda bilgi edinmek” şeklinde konuştu. Söz konusu çalışmanın İngilizce eğitimi programlarına yol gösterici yararlar sağlayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Muhammedzade, çalışmanın KKTC kamu liselerinde görev yapan öğretmenlerin dil öğretiminde yeni teknolojileri etkin kullanmalarını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Projenin Şubat 2018’de başladığını ve Şubat 2019’da tamamlanmasının planlandığını aktaran Doç. Dr. Tolgay Karanfiller, proje ile ilgili dil eğitiminde etkin olarak kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili literatör taraması yapıldığını ve Ekim ayından itibaren kamu liselerinde İngilizce öğretmenleri ile görüşülerek, durum tespiti yapılacağını açıkladı. Doç. Dr. Karanfiler, bu çalışmalar sonucunda öğretmenlerin yeni teknolojileri ne ölçüde kullanıp kullanmadıklarını değerlendirme şansı yakalayacaklarını belirterek, “Bir sonraki aşamada İngilizce öğretmenleri bilgi ve yetkinlikleri kapsamında bir eğitim süreci düzenlenmesi planlanmaktadır” dedi. Projenin sonunda rapor hazırlanacağına dikkat çeken Karanfiller, öğretmenlerin proje kapsamında neler öğrendikleri ile ilgili  değerlendirme yapılacağını kaydetti.