UKÜ Mühendislik Fakültesi Programlarının Akreditasyonları Devam EdiyorUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği İngilizce Lisans Programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akredistayon Derneği (MÜDEK) tarafından aktredite edildi. Ayrıca İnşaat Mühendisliği  lisans programının mevcut akreditasyon geçerlilik süresi de uzatıldı.

UKÜ  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Çelik, İngilizce program olarak sırasıyla 2013 yılında akredite edilen İnşaat Mühendisliği’nin 2020’ye kadar akreditasyonunun uzatıldığını, mevcut Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği’nin akreditasyonlarının devam ettiğini, Endüstri Mühendisliği’nin ise 2020 yılına kadar akredite olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Çelik MÜDEK tarafından programlarına ayrıca “Avrupa Mühendislik Akreditasyonu Etiketi (European Accredited Engineer Label EUR-ACE)” verildiğini de açıkladı.

Prof. Dr. Çelik, MÜDEK’in Mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yaptığını belirterek, ayrıca yürürlükteki mühendislik eğitim programlarını akredite ederek, uluslararası tanınırlık verdiğini kaydetti. Tahir Çelik, bu sayede öğrencilerin aldıkları eğitimin ulusal ve uluslararası kalite standartlarında belgelendiğini ifade etti.

Prof. Dr. Çelik, “UKÜ Mühendislik Fakültesi’nin bu lisans programlarından mezun olan bir öğrencinin artık hangi bilgi, beceri ve yetkinlikler ile mezun olduğu EUR-ACE etiketi sayesinde Avrupa ve dünya genelinde bilinecektir” ifadelerini kullandı