UKÜ'de _Elektrik Mühendisleri Odası Bilgilendirme Semineri_ GerçekleştiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından “Elektrik Mühendisleri Odası Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yurtkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, Eski Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Üyesi Mert Girgen, EMO’nun Kuzey Kıbrıs’ta mesleklerini uygulamaya yetkili olan Elektrik Mühendisi ve Elektrik Yüksek Mühendisi ünvanlı kişileri bünyesinde barındırdığını belirterek, yasaya bağlı olarak faaliyet gösterdiğini açıkladı.

KKTC’de bulanan Elektrik Mühendisleri’nin mesleki açıdan herhangi bir uygulamaya geçebilmesi için odaya kayıtlı olunması gerektiğini ifade eden Girgen, bu kaydın sürekli yenilenme koşulunun olduğunu da sözlerine ekledi. EMO’nun oda üyelerinin mesleki eylemlerini denetlediğini de aktaran Mert Girgen, bu bağlamda yasalara uygun olarak projelere izin verdiklerini bildirdi.

Girgen, EMO’nun KKTC’ye ithal edilen elektrik malzemelerinin ülke standartlarına göre elektrikli aygıtlar ve el aletlerinde kalite, güvenlikli kullanımının uygunluğunu denetlediğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ın en güncel konularından elektrik enerjisi üretimi ve iletimi konusunun da tartışıldığı seminerde, ülkenin elektrik kurulumu ve sistemi üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının da konuşulduğu seminerde, güneş, hidrolik, rüzgâr ve biyo yakıtlar yanı sıra diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının ve uygulama teknolojilerine ilişkin bilgi verildi.

Girgen, öğrencilere çalışmaya başladıkları zaman sadece proje odaklı olmamaları gerektiğini belirterek, sahaya çıkmalarını ve tecrübe kazanmaları tavsiyesinde de bulundu.

Etkinlik, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yurtkan ile Elektrik-Elektronik Mühendisleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kusaf’ın Mert Girgen’e teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Haber : FATMA ERTUĞRAL