ukü uluslararası tasarım haftasıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Songür Dağ, 8’incisi düzenlenen “Uluslararası Tasarım Haftası” etkinliğine Atölye Yöneticisi olarak katıldı.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Songür Dağ, Tasarım Haftası’nın bu yılki temasının “existHence” olarak belirlendiğini açıkladı. Dağ, gerçekleştirilen atölye çalışmasına 35 farklı Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü öğrencisinin katıldığını belirterek, “Kağıt Hamuru” tekniği ile üç boyutlu karakter tasarladıklarını dile getirdi. Doç. Dr. Elif Songür Dağ, kağıt hamuru tekniğinin özel bir tutkalla ıslatılan gazete kağıtlarının farklı altyapılar üzerine kaplanarak kurutulması esasına dayandığını ifade ederek, kısa tarihçesi ve tekniğini içeren bir sunum düzenledi.

Doç. Dr. Elif Songür Dağ gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcıların fikirlerini eskizlerle görselleştiğini aktararak, tüm çalışmaların atölye çalışması sonrasında kurulan sergide yer aldığını kaydetti. Öğrencilerin bu teknikle ilk defa karşı karşıya geldiklerini, Mimarlık ve İç Mimarlık eğitimi ile üç boyut algısı kazandıklarının altını çizen Dağ, sanatsal bir yaratım ve üretim biçimiyle üç boyut algısını buluşturduklarını dile getirdi.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songür Dağ, “Öğrencilerin kimisi çevresel konuları, kimisi içsel ve kavramsal konuları yansıtırken, bazıları da kültürel kimliğinin göstergelerini taşıyan çalışmalar üretti” şeklinde konuştu.

Haber: Melis GÜNEL