uküde güney afrika bağımsızlık günüUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası Merkez tarafından düzenlenen etkinlikle Güney Afrika’nın 57. Bağımsızlık Günü kutlandı.

Güney Afrika’nın 57. Bağımsızlık Günü kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour, kendisinin daha önce Güney Afrika’da bulunduğunu belirterek, gitmeyen öğrencilerin ise imkânları olması durumunda gitmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Hashemipour, küreselleşen dünyada insanların gerçek dünya vatandaşı olma noktasında öğrencilere büyük pay düştüğünü söyleyerek, UKÜ’nün sahip olduğu çok kültürlü ortamdan yararlanmaları gerektiğini kaydetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Güney Afrika tanıtım videosunun gösterilmesi sonrasında öğrencilerin gerçekleştirdiği yöresel danslar yer aldı. Etkinlikler kapsamında öğrenciler Güney Afrika’nın ilk Cumhurbaşkanı, dünyaca ünlü lider Nelson Rolihlahla Mandela’nın hayatı ve Cumhuriyet’in kuruluşu hakkında bilgilendirildi.

Afrikalı öğrenciler yanı sıra UKÜ’lü tüm öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Güney Afrika yöresel yemeklerinin dağıtılmasıyla son buldu.