ukü uluslararası tıp programı açılıyor 1Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Başkent Üniversitesi (BÜ) arasında imzalanan akademik işbirliği protokolü kapsamında Uluslararası Tıp programı açılıyor. UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile BÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ın imza koyduğu işbirliği protokolü kapsamında Uluslararası İngilizce Tıp programı 3+3 olarak hayata geçiyor.

Uluslararası İngilizce Tıp programının ilk 3 yılı kapsayan eğitim-öğretimi UKÜ Tıp Fakültesi’nde, diğer 3 yıllık klinik uygulamaları ise Başkent Üniversitesi’nde gerçekleşecek. İlgili programa 2018-2019 Akademik Yılı itibarı ile öğrenci alınması yönünde imzalanan protokol ile gerekli çalışmalar başlatıldı.

Her iki kurum Rektörleri de söz konusu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, iki kurum arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceği mesajını verdiler.

Haber: Melis GÜNEL