ukü kariyer günleri pragya ebru zeybekogluUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3. Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında Pragya Akademi Kurucusu Eğitmen, Koç Ebru Zeybekoğlu’nu ağırladı.

Öğrencilerinin bilgi ve donanımlarını arttırmak yanı sıra mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla da düzenlenen UKÜ 3. Kariyer Günleri ve Fuarı’nda ‘Ben olmak istediğim kişi miyim’ adlı konuşması ile yer alan Ebru Zeybekoğlu, öğrencilere kariyerlerini doğru şekillendirmek adına bilgi verdi.

İnsan yaşamında çok fazla genellenmiş yargı bulunduğuna dikkat çeken Zeybekoğlu, bu tabuların çocukluktan başladığını ve insanın bilinçaltında saklandığını kaydetti. Genellenmiş yargıların bireyin yaşamında engel olarak ortaya çıktığını dile getiren Ebru Zeybekoğlu, öğrencilere çok değerli olduklarını hatırlatarak, yargılarından kurtulmaları ve önlerini açmaları tavsiyesinde bulundu.

Ebru Zeybekoğlu, ayrıca öğrencilere kendi egolarından, oluşturdukları duvarlardan, kalıplardan uzaklaşarak özgürleşmelerini ve bir birey olarak içsel yolculuğa başlamaları gerektiğini de vurgulayarak, bu şekilde başarıya ulaşabileceklerinin altını çizdi. Bireylerin kendi yeterliliklerini ve iç dünyalarını tanıması gerektiğini ifade eden Ebru Zeybekoğlu, “Mezun olduktan sonra işimden daha fazla nasıl memnun olurum yerine sevdiğim işi nasıl yaparıma odaklanılması gerekiyor” dedi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan tarafından Pragya Akademi Kurucusu, Eğitmen, Koç Ebru Zeybekoğlu’na plaket takdimiyle son buldu.