uküde lisansüstü eğitimde kaliteUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, lisansüstü öğrencilerine verilen eğitim kalitesini artırılma yolları ve öğrenme şekillerinin değerlendirilebileceği öğrenci odaklı bir sistemin gerekli olduğunu açıkladı.

UKÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü ile Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne (ÖGDM) bağlı Ağ Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Lisansüstü Eğitimde Kalite” adlı etkinlikte konuşan Prof. Dr. Balcıoğlu, oluşturulacak öğretim şekillerinin küreselleşen dünya üzerindeki rekabet ortamının da düşünülerek, dünya örnekleriyle birlikte oluşturulmasının önemine değindi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jim Vincent ve Doç. Dr. Nezahat Küçük Doğan konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Jim Vincent konuşmasında, öğrencilerin kendi eğitimleri için gönüllü olmalarının ve etkili iletişim kurabilmenin önemini kaydetti. Öğrencilerin iletişim kurma sürecinde çekinceler yaşadıklarına dikkat çeken Vincent, “Öğrencilerin yabancı dil konuşabilmeleri ve sınıf içi öğrenci katılımının sağlanabilmesi için okul standartlarının yüksek olması gerekiyor” dedi.

Doç. Dr. Nezahat Küçük Doğan ise Avrupa Birliği’nin (AB) eğitim sistemi açısından 21’inci yüzyıldaki üniversite mezunlarından iş hayatında neler beklendiğini aktararak, teorik bilgilerin yanı sıra becerilerin de geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Doğan, eğitimde kalitenin artması için yükseköğretim kurumlarının öğrencilerden geri bildirim alması gerektiğine de dikkat çekti.

Haber: MELİS

Fotoğraf: ESRA ÜÇEŞ