ukü meslek liseleri bilgi ve beceri yarışmasıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleşen “Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması”nda ev sahipliği yapacak. Meslek Lisesi öğrencileri Bilgi Web Tasarımı, Elektrik Tesisatçılığı, Elektrik Kumanda, Elektronik ve Saç Bakım olmak üzere 5 farklı alanda yarışacak.

Yarışmanın 3 yıl öncesine kadar liselerde düzenlendiğine dikkat çeken Gjinali, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü olarak bakanlık yetkililerine yarışmanın üniversitelerde yapılması için öneride bulunduklarını ve önerinin kabul edilmesi sonucu, yarışmada atölyelerdeki son çıkan teknolojilerin kullanılması ile donanımlı bir hizmet sunulacağını kaydetti. Gjinali, “Bu seneki yarışmada öğrenciler günümüz trendlerini ve modellerini de dikkate alarak kesim, fön çekimi ve topuz alanında kıyasıya yarışacaklar” dedi.

Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, “Bilgi Web Tasarımı” alanında yarışan öğrencilerin güncel websitesi tasarım ve kodlama tekniklerini kullanarak, günümüz endüstri ihtiyacı olan web sitesinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öztoprak, bilim ve teknoloji binasında gerçekleşecek etkinliğin, elektrik tasarımındaki bilgi, analiz ve sentez yeteneklerinin ölçülmesinde rol oynayacağını ve tüm lise öğrencilerinin yararlanabileceği bir yarışma olacağını kaydetti.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ziya Dereboylu ise “Elektrik Tesisatçılığı” alanındaki yarışmada öğrencilerin sene başında uygulamaya giren yeni elektrik regülasyonuna göre ne kadar hazır olduklarının ölçülmesi öngörüldüğünü dile getirdi. Dereboylu,  “Elektrik Kumanda” alanında da yüksek güçle çalışan cihazların daha düşük güçlerde sinyalizasyon kontrolünün öğrenciler tarafından uygulanması amaçlanmaktadır” dedi.