ukü kktcdeki elektrik enerjisi üretimiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği tarafından Kuzey Kıbrıs’ın en güncel konularından birisi olan elektrik enerjisi üretimi ve iletimi konusu tartışıldı.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuşaf’ın moderatörlüğünü üstlendiği “KKTC’de Elektrik Enerjisi Üretimi ve İletimi” adlı seminerde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üretilen elektrik enerjisinin üretim yöntemleri ve iletim tarafında kurulan sistemin gerçekleştiği gerilim seviyeleri hakkında bilgi verildi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Kıymet Şirketler Gurubu Direktörü Metin Şadi, elektrik enerjisi üretim alanında buhar türbünleri ve dizel jeneratörlerin kullanıldığını açıkladı.

Kıymet Şirketler Gurubu’nda Elektrik Mühendisi olarak çalışan Sedef Karagöz ise elektrik enerjisinin iletim alanında kullanılmakta olan gerilim seviyesinin yükseltilme çalışmalarının sürdüğünü ve bu kapsamda salt sahalarının güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

UKÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, seminer esnasında yenilenebilir enerjinin gerekliliği ve ileriki yıllarda teknolojinin gelişmesinin sektörde yaratacağı olumlu değişiklikler hakkında da bilgi verdi.

Haber : MELİS GÜNEL

Fotoğraf: FATMA ÖZBEK