ukü fedekUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Psikoloji Bölümleri,  akreditasyon için başvurulan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) değerlendirmesinde beşer yıllık akreditasyona layık görüldü.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, yönetim olarak her akademik birimin aynı süreci başarı ile tamamlaması için her türlü olanağın sağlandığını belirterek, Fen-Edebiyat Fakültesi mensuplarını katkılarından dolayı tebrik etti.

UKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, FEDEK kurumunun resmi sitesindeki (fedek.org.tr) bilgiler kapsamında Türkiye üniversitelerinde TDE alanında toplam 6; Psikoloji alanında ise sadece 3 üniversitenin akreditasyonu bulunduğunu açıkladı. Karadağ, çok zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ve başta üniversite üst yönetimi olmak üzere tüm akademik ve yönetsel birimlerden sınırsız destek aldıklarını kaydetti.

UKÜ Senatosu’nda yapılan Akreditasyon karar oturumunda FEDEK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet T. İnce’nin raporları sunarak, Türk Dili ve Edebiyatı ve Psikoloji Bölümleri’nin 5’er yıllık akreditasyonlarını ilan ettiğini açıkladı.

FEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şermin Örnektekin tarafından bildirilen ve kurumun resmi sitesinde yayımlanan söz konusu akreditasyonun gelecek yıllardaki öğrenci profilinin kalitesini yükselteceği vurgulandı.

Haber: MELİS GÜNEL

Fotoğraf: FATMA ERTUĞRAL