ukü elektronik imzaUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Erbuğ Çelebi, elektronik imzanın imzalanan herhangi bir elektronik veride veya belgede değişiklik yapılıp yapılmadığının onayını elektronik olarak gösteren bir yöntem olduğunu ve üniversite olarak Denizler Bilişim Hizmetleri Ltd. ile imzalanan sözleşme kapsamında elektronik imza lisansı aldıklarını açıkladı.

Doç. Dr. Erbuğ Çelebi, ıslak imza ile yapılan evraklarda sahtecilik yapılma riski bulunmasına dikkat çekerek, üniversite için elektronik imzanın bu noktada çok önemli ve faydalı olduğunu kaydetti. Öğrencilerin ihtiyacı kapsamında öğrenci belgesi veya askerlik belgesi gibi resmi doküman taleplerinin bulunduğunu ifade eden Çelebi, hem öğrenciler hem de UKÜ personeli için bu sistem aracılığıyla iş yükünün hafifleyeceğini de dile getirdi.

Çelebi, alınan elektronik imza lisansının UKÜ Öğrenci İşleri otomasyonuna uyarlandığını aktararak, öğrencilerin artık öğrenci işlerine gitmeden istedikleri evrakları elektronik imza ile onaylanmış şekilde sağlayabileceklerini aktardı. Uygulamaya geçiş yapabilmek adına ilk adımın atıldığını kaydeden Çelebi, bu bilgilendirmenin başta KKTC Başbakanlığı olmak üzere tüm Bakanlıklara iletildiğini de kaydetti.

Doç. Dr. Erbuğ Çelebi, elektronik imza uygulama kararının özellikle gümrük kapılarında kullanışlı olacağını ifade ederek, “Öğrenciler gümrük kapılarından geçerken öğrenci belgelerinin orjinal olduğunun onaylanmasını kolaylaştıracak” dedi. Çelebi, “Elektronik imza uygulaması ile birlikte artık gümrük kapılarında öğrencilerin belgelerini bizim onlara vereceğimiz internet adresi ile sorgulayabilecekler” ifadesini kullandı.

Haber: MELİS GÜNEL